Omar Mukhles s-a ascuns atât de bine de polițiști, încât nu-l mai găsește nici propria soție. Femeia a deschis o acțiune împotriva partenerului de viață, acesta aflându-se pe lista celor mai căutați infractori din Europa. Deocamdată, Omar Mukhles este de negăsit, ceea ce a determinat-o pe soția sa să treacă la acțiune. CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, vă dezvăluie motivul care a determinat-o pe doamna Mukhles să întreprindă un astfel de demers juridic și, bineînțeles, hotărârea instanței de judecată. (CITEȘTE ȘI: AM AFLAT CE SCRIE ÎN DOSARUL CELUI MAI CUNOSCUT TERORIST AL ROMÂNIEI)
”Celebrul” Omar Mukhles este fratele nu mai puțin ”celebrului” Omar Hayssam. Acesta din urmă a fost condamnat pentru răpirea jurnaliștilor români în Irak. Omar Mukhles, pe de altă parte, este plasat pe lista celor mai căutați infractori din Europa, întrucât și-a luat tălpășița din România și se sustrage de la ispășirea unei pedepse cu închisoarea pentru terorism. Potrivit unui comunicat IGPR, pe site-ul www.eumostwanted.eu, care cuprinde informații despre cei mai importanți infractori urmăriți internațional, se află și Omar Mukhles, condamnat la o pedeapsă de 5 ani de închisoare pentru comiterea acestei grave infracțiuni. (VEZI ȘI AICI: ATAC ÎN STIL TERORIST LA BRĂILA! UN TÂNĂR A ÎNJUNGHIAT UN BĂRBAT, APOI A INTRAT CU MAȘINA ÎN PIETONI PE CENTURA ORAȘULUI)
„În perioada 23 — 30 iunie 2006, a planificat și înlesnit ieșirea frauduloasă din România a unui cetățean, cunoscând faptul că acesta a fost trimis în judecată pentru săvârșirea unor acte de terorism prin organizarea și finanțarea operațiunii de răpire a celor trei jurnaliști români, în Irak”, se arată în comunicatul IGPR.
Soția lui Omar Mukhles, firește, ar dori să-și contacteze soțul pentru a discuta despre unele probleme conjugale de importanță deosebită, numai că acesta pare ascuns într-o gaură de șarpe. Polițiștii nu reușesc să-i dea de urmă, de parcă ar fi intrat în pământ, iar acum se află și în… vizorul soției. Adresându-se instanței de judecată, femeia spune că motivul care a determinat-o să ia o astfel de decizie este acela că nu poate scoate copiii din țară. De ce? Nu există acordul tatălui. (NU RATA: JUDECĂTORII AU LUAT DECIZIA! CE SE ÎNTÂMPLĂ CU TERORISTUL CARE A PLĂNUIT ATENTATUL DE LA IAȘI)
Normal, Omar Mukhles nu-și contactează soția și, firește, nu poate îndeplini formalitățile birocratice care să-i permită acesteia ieșirea din țară împreună cu copiii. Și atunci, după luni și săptămâni de meditație, consoarta și-a luat inima în dinți și a trecut la fapte. Este vorba despre doi copii minori, aceștia rămânând în grija mamei după ce tatăl lor a fost condamnat la 5 ani de închisoare și – ”de teama de a nu fi prins”, spune soția – a reușit să se facă nevăzut. Doamna Mukhles mărturisește că nu poate lua legătura cu urmăritul internațional – ceea ce, să recunoaștem, nici nu ne surprinde, ar fi fost culmea să declare că se află într-un contact permanent – și este de părere că minorii ”trebuie să beneficieze de dreptul de a călători”. Chiar a plănuit o excursie în afara României, menționează, numai că nu are sorți de izbândă fiindcă tatăl… nu poate consimți. (CITEȘTE ȘI: EROUL CU FĂCĂLEȚ DE LA LONDRA, MOLDOVEANUL CARE S-A LUPTAT CU TERORIȘTII, S-A ÎNTORS ACASĂ, LA IAȘI. JOBUL-SURPRIZĂ PRIMIT DE FLORIN MORARIU DE LA PRIMĂRIE)
Cauza doamnei Mukhles a fost judecată în lipsa pârâtului, o citație pe numele acestuia fiind, în ultimă instanță, o utopie. La data formulării acțiunii, așa cum a reieșit din actele depuse la dosar de doamna Mukhles, minorii se aflau în grija acesteia. Soția lui Omar a declarat că dorește să dispună de posibilitatea de a călători nestingherită cu minorii, în afara României, ”oricând s-ar ivi oportunitatea, chiar și anterior soluționării definitive a acestei probleme” în dosarul în care a solicitat autoritatea exclusivă dată fiind situația pârâtului. (VEZI ȘI AICI: EL ESTE DIPLOMATUL ROMÂN UCIS LA KABUL! ȘI-A SACRIFICAT VIAȚA PENTRU A-I SALVA PE ALȚII)
În ceea ce privește autoritatea părintească, ”Părinții au dreptul și îndatorirea de a crește copilul, îngrijind de sănătatea și dezvoltarea lui fizică, psihică și intelectuală, de educația, învățătura și pregătirea profesională a acestuia, potrivit propriilor lor convingeri, însușirilor și nevoilor copilului; ei sunt datori să dea copilului orientarea și sfaturile necesare exercitării corespunzătoare a drepturilor pe care legea le recunoaște acestuia”. În acest sens, „”Părinții au îndatorirea de a crește copilul în condiții care să asigure dezvoltarea sa fizică, mentală, spirituală, morală și socială în mod armonios”, așa cum prevede articolul 488 Cod civil. (NU RATA: ”REGELE” DIN UMBRĂ AL IMOBILIARELOR S-A REPATRIAT DIN AMERICA. AVEM IMAGINI ÎN PREMIERĂ CU BOGĂTAȘUL!)
Cu privire la cererea de suplinire a consimțământului, instanța a reținut – cu prioritate – că dreptul de călătorie și cenzura pe care un părinte o poate pune copilului său prin refuzul de a consimți constituie un drept din sfera autorității părintești.
Dacă se cere instanței suplinirea pentru un caz izolat, instanța este datoare să verifice îndeplinirea cumulativă a următoarelor 2 condiții:
– refuzul categoric al pârâtului de a consimți la deplasarea minorului în străinătate
– refuzul nejustificat în raport de circumstanțele probate în speță. (CITEȘTE ȘI: CE S-A ÎNTÂMPLAT CU TERORISTUL CARE PLĂNUIA ATENTATUL DE LA UNIVERSITATEA DIN IAȘI)
”În concret, nefiind dovedit vreunul din cazurile de stabilire a autorității părintești exclusive, instanța apreciază că nu poate interfera cu sfera drepturilor părintești și nu poate dispune pe o perioadă nedeterminată și totuși doar temporară, restrângerea exercițiului autorității părintești de către pârât. Instanța apreciază că, față de particularitatea speței, generată de situația pârâtului, se poate aștepra soluționarea definitivă a dosarului de fond cu privire la modul de exercitare a autorității părintești, iar pentru fiecare excursie eventuală se poate cere izolat suplinirea consimțământului, printr-o cerere clară și expresă. Pe cale de consecință, ținând cont de faptul că autoritatea părintească se exercită împreună de către ambii părinți și nu este o măsură care poate fi dispusă fără luarea în considerare a unor probe temeinice , instanța va respinge ca neîntemeiată cererea de suplinire a consimțământului pentru când ar putea fi necesară, considerând că o soluție contrară ar constitui o intruziune în dreptul pârâtului de a-și exercita drepturile părintești și dreptul de a avea legături personale cu copiii”, se arată în motivarea instanței.
În luna iulie a acestui an, cererea reclamantei – respectiv soția lui Omar Mukhles – a fost respinsă de către judecători. Omar Mukhles este, în continuare de negăsit, iar căutările continuă. (VEZI ȘI AICI: FLORIN MORARIU, ROMÂNUL EROU CARE S-A BĂTUT CU TERORIȘTII DIN LONDRA, A RĂBUFNIT! SE GÂNDEȘTE SĂ SE MUTE DEFINITIV DIN ROMÂNIA)