Guvernul a aprobat zi liberă și vineri, 16 august, așa că bugetarii vor avea minivacanță de patru zile la finalul acestei săptămâni. Joi, 15 august, se prăznuieşte Adormirea Maicii Domnului, fiind zi liberă prin lege. Ai vrea o minivacanță de Sfânta Maria în care să te bucuri de mare, shopping și peisaje frumoase? Ai vrea pe lângă toate astea să și vizitezi obiective turistice importante? Iată câteva sugestii de idei pentru minivacanța de Sfânta Maria.
Deși un procent destul de mare de români aleg vacanțele în străinătate, există și persoane care doresc să-și petreacă minivacanța de Sfânta Maria, împreună cu familia sau prietenii, în zone pitorești, mai aproape de natură.
Delta Dunării este ideală pentru cei care sunt în căutare de liniște, natură, aer curat, priveliști spectaculoase. Delta Dunării reprezintă un biotop aparte pentru cineva care trăiește la oraș sau care nu este de-al locului. Este renumită atât în România, cât și peste hotare drept una dintre cele mai bine conservate delte europene și este o destinație unică în lume.
Delta Dunării impresionează nu doar prin faptul că este locul cu cea mai bogată faună ornitologică din Europa, ci și prin locația atractivă și proximitatea față de obiectivele turistice din zonă (lăcașuri de cult, monumente istorice, arii protejate).
Cine n-a ajuns până acum în Sibiu, cu siguranță ar trebui să își facă drum până în inima Transilvaniei și să descopere unul dintre cele mai frumoase locuri din România. Iubit deopotrivă de turiștii români și cei străini, Sibiu este cunoscut pentru clădirile superbe din centrul orașului și pentru lăcașurile de cult de poveste ce se găsesc aici. Printre cele mai frumoase locuri din Sibiu se numără Muzeul Brukenthal, Muzeul ASTRA, Catedrala din Sibiu și Podul Minciunilor.
Nu există vreun moment al anului care să nu fie potrivit pentru o escapadă în Sighișoara. Această “perla” medievală a României a reusșt să aducă în țară un număr impresionant de turiști din toate colțurile lumii și să îi fascineze pe fiecare în parte. Străduțele înguste te poartă printre poveștile scrise acum zeci, poate chiar sute de ani, iar clădirile colorate înseninează orice zi posomorâtă.
Situată în județul Bacau, stațiunea Slănic Moldova este una dintre cele mai căutate destinații de vară în special de către persoanele care își doresc o vacanță relaxantă în care să se bucure de tratamente naturiste. Stațiunea este renumită pentru tratamentele pentru ameliorarea afecțiunilor duodenale, hepatobiliare, cardiovasculare, post-traumatice și ginecologice.
Turda se află în apropierea orașului Cluj-Napoca și este cunoscut datorită salinei din zonă. Pozele din Salina Turda au făcut înconjurul lumii prn intermediul rețelelor de socializare și au atras o mulțime de turiști străini dornici să descopere frumusețile aflate pe meleagurile românești. Efectele curative ale Salinei Turda nu sunt singurele motive pentru care vizitatorii aleg să își petreacă zile întregi în subteran, la acestea adăugându-se și o mulțime de activități pe care atât cei mici cât și cei mari le pot înterprinde în interiorul salinei. Printre ele se numără minigolful, bowlingul, biliardul și tenisul.