Sfântul Părinte este urmat de credincioși în toate țările pe care le vizitează. Așa se va întâmpla și vineri atunci când Papa Francisc va ajunge în Capitală.
Vineri, Sfânta Liturghie va începe la ora 18.10 şi va dura aproximativ 1 oră şi 20 de minute. Suveranul pontif va părăsi Catedrala Sf. Iosif, va urca în papamobil şi va ieşi în strada General Berthelot, apoi va merge pe Calea Victoriei până în faţa Ateneului şi a Palatului Regal.
Sfântul Părinte acordă o atenție egală tuturor oamenilor care aleg să fie alături de el, indiferent de limba sau de locul din care provin. Peste tot în România slujbele care vor avea loc, vor fi în limba italină și ulterior traduse în română.
Pe parcursul vizitei apostolice, Papa Francisc nu va avea parte de întâlniri cu autoritățile publice, în afară de cea organizată la Palatul Cotroceni, la invitația Președintelui României. Aceste lucruri au fost stabilite de autoritățile Vaticanului și sunt respectate în toate locurile pe care Sfântul Părinte le vizitează.
„Dragi fraţi şi surori din România! Mai sunt doar câteva zile până la călătoria care mă va duce în mijlocul vostru. Gândul acesta mă bucură şi doresc încă de pe acum să vă adresez salutul meu cel mai cordial. Vin în România, ţară frumoasă şi primitoare, ca pelerin şi frate, şi le mulţumesc Preşedintelui şi celorlalte autorităţi ale statului pentru că m-au invitat şi pentru deplina colaborare. Trăiesc deja bucuria întâlnirii cu Patriarhul şi cu Sinodul permanent al Bisericii Ortodoxe Române, precum şi cu păstorii şi credincioşii catolici”, a spus Papa Francisc.
„Legăturile de credinţă care ne unesc vin încă de la Apostoli, în special de la legătura care îi unea pe Petru şi pe Andrei, cel care potrivit tradiţiei a adus credinţa pe pământul vostru. Fraţi de sânge, au fost fraţi şi în vărsarea sângelui pentru Domnul. Şi printre voi au fost atâţia martiri, chiar în timpurile recente, precum cei şapte episcopi greco-catolici pe care voi avea bucuria de a-i proclama Fericiţi. Faptul pentru care au suferit, până la jertfirea vieţii, este o moştenire mult prea preţioasă ca să fie uitată. Şi este o moştenire comună, care ne cheamă să nu ne îndepărtăm de fratele care participă la ea. Vin între voi ca să mergem împreună. Mergem împreună când învăţăm să păstrăm rădăcinile şi familia, când ne îngrijim de viitorul copiilor şi al fratelui de lângă noi, când ne depăşim fricile şi suspiciunile, când lăsăm să cadă barierele care ne separă de ceilalţi. Ştiu că mulţi pregătiţi vizita mea în mod intens şi vă mulţumesc din inimă. Vă asigur că vă stau aproape în rugăciune vouă tuturor şi vă dau Binecuvântare mea. Şi vă cer, vă rog, să vă rugaţi pentru mine! Să ne vedem cu bine!”, a declarat Papa Francisc.