Un abonat al cluburilor și al extravaganțelor, viața milionarului Dan Cămârzan s-a schimbat la 180 de grade de când a aderat la un cult despre care foarte puțină lume a auzit. Vestea că acesta și-ar fi ucis bunica, prin sugrumare, a șocat pe toată lumea!
Dan Cămârzan a fost reținut de polițiști, fiind bănuit că și-a sugrumat bunica în vârstă de 93 de ani. El a susținut în fața polițiștilor, dar și al familiei, că este ”trimisul lui Dumnezeu” și spune tuturor, inclusiv familiei sale, că ”Dumnezeu lucrează prin el”.
Dosarul de omor este instrumentat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Brașov, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor prin sugrumare şi se află în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Poliției Județene Brașov.
În urmă cu circa 10 ani, Cămârzan avea un cu totul alt stil de viață, decadent am putea spune, pentru că majoritatea timpului liber pe care îl avea și-l consuma prin cluburi, împreună cu iubita lui, despre care se vorbea că era dansatoare în clubul lui preferat. Cei doi se bucurau de băuturi fine, după care pozau foarte dezinhibați. Drept dovadă, la un moment dat Camarzan și-a pus iubita într-o pozitie indecentă pentru un instantaneu care a devenit public.
Înainte ca viața lui să capete această turnură ciudată, Cămârzan avea un succes colosal în afaceri, ajungând inclusiv în Topul Forbes, cu o avere estimată la 22-23 milioane de euro.
Tot din revista Forbes am aflat și cum i-au venit ideile de a face bani. Totul a pornit de pe băncile şcolii. ”La o nuntă din oraşul Oneşti l-a cunoscut pe un belgian care avea nevoie de tehnoredactarea unor cărţi. Priceput la calculatoare, a început o colaborare de câţiva ani cu belgianul. După ce a făcut primii bani în urma unei simple înţelegeri verbale, Cămârzan şi-a înfiinţat două firme de soluţii software în Braşov: Simple Words şi Diginesis. Nu a stat mult timp pe gânduri şi la scurt timp s-a reorientat către domeniul imobiliar, atât de îndrăgit de antreprenorii români înainte de prăbuşirea pieţei din 2008-2009. Cămârzan a construit la foc automat mai multe clădiri de birouri, pe care le-a închiriat multinaţionalelor cu afaceri în judeţul Braşov. Antreprenorul a dezvoltat, prin firma Kronvest, clădiri impunătoare printre care se numără Quabitat, LMS şi Velux. În aceeaşi perioadă a demarat şi Europe Residence, primul proiect rezidenţial din portofoliul Kronvest.
Cele 127 de apartamente construite au fost finalizate într-un timp record: mai puţin de nouă luni. Proiect amplu, Kronvest Business Park, în care plănuia să investească peste 20 de milioane de euro. Proiectul este format din trei clădiri de birouri cu 8, 9 şi, respectiv 16 etaje şi un heliport, şi este dezvoltat pe 30.000 de metri pătraţi. Kronvest Business Park trebuia să fie finalizat la începutul anului 2010, însă reticenţa băncilor în ceea ce priveşte finanţarea unor astfel de proiecte l-a determinat pe miliardar să pună pe hold construcţia”.