Caz dramatic în comuna Suletea. Bătrânul de 82 de ani care pe 8 martie a luat foc, după ce a incendiat vegetația strânsă de pe un teren agricol, a murit. Cazul readuce în discuție arderile necontrolate ale vegetației uscate de către populație, pompierii vasluieni intervenind la peste 10 incendii în numai ultimele 48 de ore!
Iracle Năstase, un om care avea o putere de muncă încredibilă la vârsta lui, a făcut imprudența să dea foc la resturile de vegetație strânsă de pe terenul său, iar flăcările au scăpat de sub control. A fost dus la spital cu elicopterul SMURD Galați, însă, în ciuda eforturilor făcute de medicii gălățeni, bătrânului i-au cedat pe rând ficatul, plămânii, inima, rinichii. Totul din cauza intoxicației cu fumul de la vegetație, bătrânul având arsuri grave pe 50% din suparafața corpului, mai precis membrele inferioare erau arse și era programat pentru a-i fi amputate ambele picioare. A murit la ATI Reanimare, la Spitalul Județean de Urgență din Galați.
Primarul comunei Suletea, Ciprian Robert Tamaș, a anunțat pe pagina sa de socializare tragedia, trăgând astfel și un semnal de alarmă pentru sătenii care dau foc necontrolat la miriști și la vegetația uscată după ce își curăță terenurile agricole, pregătind lucrările agricole de primăvară.
„Drum lin spre ceruri, nea’ Iracle Năstase! Din păcate, medicii nu au mai putut face nimic pentru matale! Prea multe complicații, prea multe organe afectate! Dumnezeule, ce mult ai mai suferit! Erai un gospodar desăvârșit, cum nu prea mai vezi astăzi nici în rândul nostru, al celor născuți mult mai târziu! De s-ar fi putut, ai fi muncit tot timpul, fără să te mai odihnești! Erai un exemplu pentru noi toți! Măcar acum, acolo sus, printre îngeri, să te odihnești în pace! Condoleanțe familiei, suntem alături de dumneavoastră!”, a scris primarul Tamaș, conform vremeanoua.ro.
Pompierii recomandă atenție sporită atunci când sunt arse resturile de vegetație, pentru că, din cauza vântului, se produc adevărate tragedii! În ultima perioadă de timp, după încălzirea vremii, pompierii Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vaslui au fost nevoiți să intervină la zeci de incendii de acest gen. În ciuda numeroaselor apeluri făcute de către pompieri și de Prefectura Vaslui, inclusiv a unor amenzi aplicate, oamenii continuă să-și curețe terenurile dând foc la resturi de vegetație pe suprafețe mari și fără a supraveghea arderea. În condiții de vânt sau de deșeuri uscate, aceste arderi pot deveni foarte ușor incontrolabile.