Situație nemaiîntâlnită în lumea bună din România. S-a căsătorit în Africa de Sud cu un milionar care s-a stins ulterior, în floarea vârstei, iar acum… Flore Salalidis, sexoasa blondă, nu este, încă, o femeie liberă. Recent, a cerut să-i fie recunoscut divorțul de răposatul milionar! CANCAN.RO, site-ul nr.1 din România, vă prezintă, în exclusivitate, toate detaliile.
Peter Salalidis, milionarul de origine sud-africană, a murit în octombrie 2015, la 42 de ani, din pricina cancerului. Cu toate că au fi divorțat 2010, fotomodelul şi-a mărturisit regretul pentru dispariţia fostului ei soţ.
(VEZI AICI: FLORE SALALIDIS ÎI DĂ ÎN JUDECATĂ PE POLIȚIȘTI! CERE DAUNE RECORD)
Chiar și în aceste condiții, în fața legii, mai exact a Tribunalului București, Flore Salalidis a dechis un proces. Prin care solicită să-i fie recunoscută separarea de răposatul om de afaceri.
“Tribunalul constată că s-a solicitat de către reclamantă a se dispune recunoașterea hotărârii din data de 02.08.2010, pronunțată de către instanța competentă, Înalta Curte a Africii de Sud – Divizia Locală Gauteng, Johannesburg, prin care s-a dispus desfacerea căsătoriei dintre soți și s-a luat act de Acordul de mediere încheiat de părți”, au stabilit magistrații.
Problemele apar acum pentru Flore Salalidis. A solicitat pronunțarea unei hotărâri de recunoaștere a hotărârii de divorț pronunțată în 2 august 2010. Fără succes, conform informațiilor CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România.
“Din actele dosarului, tribunalul constată că la dosar a fost depus doar acordul de mediere, fără ca acesta să cuprindă hotărârea instanței străine, astfel că cererea este neîntemeiată. Oricum ar interpreta instanța clauzele acestui acord, din cuprinsul acestuia nu rezultă faptul că ar fi fost aprobat de către Înalta Curte a Africii de Sud, astfel cum reclamanta a solicitat”, a stabilit instanța.
“La data de 02.08.2010, a fost pronunțată de către instanța competentă, Înalta Curte a Africii de Sud. Divizia Locală Gauteng, Johannesburg hotărârea prin care s-a dispus desfacerea căsătoriei dintre soți și s-a luat act de Acordul de mediere încheiat de părţi, sens în care depun copia hotărârii străine, cuprinzând apostila aplicată conform Convenției de la Haga”, au mai notat magistrații.
“Astfel, potrivit art. 1096- 1097 cod procedura civilă, hotărârile străine sunt recunoscute de plin drept în România, dacă se referă la statutul civil al cetățenilor statului unde au fost pronunțate, sau dacă, fiind pronunțate într-un stat terţ, au fost recunoscute mai intâi în statul de cetățenie al fiecărei părți. În celelalte cazuri, hotărârile pot fi recunoscute în România, dacă hotărârea este definitivă, potrivit legii statului unde a fost pronunțată, instanța respectivă a avut potrivit legii menționate, competența să judece procesul și, totodată, dacă există reciprocitate în ce privește efectele hotărârilor străine între România și statul instanței care a pronunțat hotărârea”, a mai subliniat instanța.
(NU RATA: UNA A FOST CUPLATA CU IRI, ALTA CU BOTE, DAR ACUM AU OFERIT SHOW…)