Dacă toată lumea se aștepta să vină primăvăra, ei bine, meteorologiii nu vin cu vești tocmai bune în anumite zone ale țării. Miercuri, 6 martie 2019, Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță o avertizare nowcasting de vreme severă imediată.
Codul galben este valabil începând cu ora 08:00 și până la ora 11:00, în județele Suceava și Neamț, zona de munte de peste cota 1800 m. Se vor semnala intensificări ale vântului, cu viteze la rafală de peste 100 km/h.
Maxima pentru ziua de miercuri este de 9 grade Celsius, alături de o ploaie scurtă. Vânturi vin dinspre vest cu 13 km/h și cu rafale de 30 de km/h. Noaptea aduce -3 garde Celsius și un cer parțial spre predominant noros. Vânturi vin din partea de sud a teritoriului României cu 7 km/h și cu rafale de 13 km/h.
Ziua femeilor a fost sărbătorită pentru prima dată la 28 februarie 1909 în New York, în amintirea unei greve a unui sindicat al femeilor, grevă care avusese loc în 1908. În ciuda a ceea ce s-a pretins mai târziu, pe data de 8 martie nu a avut loc de fapt nici o grevă.
În august 1910, cu ocazia Internaționalei Socialiste reunită la Copenhaga, activista socialistă germană Luise Zietz împreună cu colega ei Clara Zetkin propun sărbătorirea zilei internaționale a femeii, fără a specifica însă o dată anume. Ziua internațională a femeii a fost sărbătorită pentru prima dată anul următor, în 19 martie 1911. Începând cu anul 1913, femeile din Rusia au sărbătorit ziua femeii în ultima duminică din februarie.
În anul 1917, ultima duminică din februarie conform calendarului pe stil vechi a coincis cu ziua de 8 martie pe stil nou. Femeile din Sankt Petersburg au declanșat o grevă cerând încheierea Primului Razboi Mondial, sfârșitul raționalizării alimentelor și abolirea dinastiei țariste.
După Revoluția din Octombrie, comuniștii Alexandra Kollontai si Vladimir Ilici Lenin au declarat 8 martie ca sărbătoare oficială în Uniunea Sovietică, iar abia la 8 mai 1965 aceasta a devenit zi nelucrătoare. Următoarea etapă în instituirea unei zile dedicate femeii l-a constituit proclamarea, în 1977, de către ONU, a Anului Internațional al Femeilor și declararea perioadei 1976–1985 ca Deceniul ONU pentru condiția femeii.