Prințul consort Philip al Marii Britanii, în vârstă de 97 de ani, a scăpat de acuzații în cazul accidentului rutier în care a fost implicat, pe 17 ianuarie, și care s-a soldat cu două victime, potrivit Reuters.
Pe 17 ianuarie, prinţul Philip, soțul reginei Elizabeth a Marii Britanii, a fost implicat într-un accident rutier, produs în apropierea domeniului regal Sandringham, în Norfolk. Palatul Buckingham a transmis la momentul respectiv că prinţul se afla la volanul unui automobil Range Rover şi a încercat să intre pe drumul A149, unde s-a lovit cu un alt vehicul.
Maşina prinţului consort s-a răsturnat în urma impactului. Prinţul, care nu purta centură de siguranță, a fost ajutat să iasă din vehicul şi era conştient, dar în stare de şoc. O femeie în vârstă de 28 de ani, care conducea cealaltă mașină, a suferit leziuni în zona genunchilor, iar o altă pasageră, în vârstă de 45 de ani, care călătorea cu bebelușul său în vârstă de nouă luni, s-a ales cu o mână ruptă.
La puțin timp după accident, prințul Philip a explicat că a fost orbit de razele soarelui când a intrat cu mașina pe șosea. Prințul consort nu a fost pus sub acuzare la momentul respectiv și și-a păstrat permisul de conducere.
Joi, autoritățile britanice au transmis într-un comunicat că prințul nu va fi pus sub acuzație, decizia fiind luată după ce s-au analizat gradul de vinovăție și vârsta acestuia. De asemenea, prințul Philip a renunțat de curând la permisul de conducere.
La două zile după accident, pe 19 ianuarie, prințul Philip a fost din nou surprins la volanul unei mașini, fără a purta centura de siguranță. Mai mult, la o zi după acccident, și regina Elizabeth a II-a a fost surprinsă la volanul unei mașini, fără a purta centura de siguranță. În Marea Britanie nu există o limită maximă de vârstă pentru permisul de conducere, dar persoanele de peste 70 de ani trebuie să își reînnoiască documentul la fiecare trei ani.