Alarmă generală în Oradea, la mijlocul lunii aprilie a anului trecut! Un deținut evadase. De o zi au avut nevoie oamenii legii pentru a da de urmele lui și a-l încarcera din nou! Doar că Şandor Felegyhazi avea să plătească și mai mult cu libertatea pentru că a evadat. CANCAN.RO, site-ul nr.1 din România, are decizia instanței, pe care v-o prezintă, în exclusivitate.
Felegyhazi Şandor, în vârstă de 32 de ani, părăsea într-o zi de vineri un punct de lucru exterior de pe raza municipiului Oradea. A fost prins după 24 de ore de poliţiştii de la ordine publică. Omul nu a opus rezistență, dar avea să ajungă, din nou, în fața judecătorilor. Asta pentru că, scrie clar, în lege, ”părăsirea fără autorizare a punctului de lucru, aflat în exteriorul locului de deţinere, este asimilată infracţiunii de evadare”. Între șase luni și trei ani urma să primească ”bonusul” Șandor.
(CITEȘTE ȘI: UN DEȚINUT CELEBRU A DENUNȚAT PE BANDĂ RULANTĂ PROCURORI DIN PARCHETUL GENERAL)
Conducerea Penitenciarului Oradea a dispus atunci și demararea unei anchete administrative, care să analizeze circumstanţele care au condus la evadarea celui condamnat la doi ani de închisoare pentru furt calificat.
După puțin timp a venit și sentința, opt luni de închisoare, iar CANCAN.RO, site-ul nr.1 din România, vă prezintă soluția pe scurt: ”În baza art. 285 alin. 1 și 3 Cod penal cu aplic. art.41 alin.1 Cod penal, art. 43 alin. 5 Cod penal si art. 396 alin. 10 C. pr. Pen. condamnă inculpatul FELEGYHAZI SANDOR, pentru săvârșirea infracțiunii de evadare, la o pedeapsa de: 8 luni închisoare.
(VEZI AICI: CELEBRUL CROCODILUL DENUNȚĂ ”MAFIA” DIN ÎNCHISORI)
Constată că la data săvârșirii infracțiunii de evadare inculpatul FELEGYHAZI SANDOR se afla în executarea pedepsei de doi ani închisoare, aplicată prin sentința penală nr. 18/2018 a Judecătoriei Carei, definitivă prin neapelare la 07.02.2018, având un rest neexecutat de 488 zile închisoare”.
Deținutul a fost obligat să plătească și suma de 700 de lei, cu titlu de cheltuieli judiciare în favoarea statului. Nu va plăti însă onoraiul avocatului din oficiu pe care l-a avut, suma de 520 de lei fiind acoperită din fondurile Ministerului Justitiei în contul Baroului Bihor.
(CITEȘTE ȘI: DOCUMENTE ÎN PREMIERĂ DIN DOSARUL CELEBRULUI INTERLOP CARE E TOVARĂȘ CU BĂNICĂ JR)
Inculpatul a avut la dispoziție zece zile pentru a formula apelul, lucru pe care l-a și făcut. Numai că nu a avut câștig de cauză. Magistrații de la Curtea de Apel au considerat recursul ca nefondat și au menținut în totalitate dispozițiile sentinței apelate. Decizia este definitivă!