Ambulanţierii din Corabia sunt cercetaţi şi pentru ucidere din culpă, nu doar pentru furt de combustibil. Procurorii investighează dacă opt persoane şi-au pierdut viaţa pentru că angajații serviciului de urgență nu au plecat la timp către solicitare sau pentru că au mers cu viteze reduse. (VEZI AICI: AMBULANŢA CORABIA A RĂMAS FĂRĂ ANGAJAŢI: 13 SALARIAŢI, SUB CONTROL JUDICIAR)
Procurorul de caz susține că cel puțin opt oameni ar fi murit din cauză că șoferii ar fi mers mult prea încet la cazuri, tocmai ca să consume mai puțin combustibil. Din acest motiv, procurorul îi cercetează pe toți cei 15 și pentru ucidere din culpă.
„Încă nu s-a pus în mişcare împotriva lor acţiunea penală pentru ucidere din culpă, încă efectuăm cercetări. Sunt suspiciuni, având în vedere timpii de intervenţie, faptul că s-au deplasat cu viteze reduse, faptul că nu au plecat către eveniment în timpul prevăzut de protocol. Efectiv, nu au plecat la momentul la care au fost anunţaţi, deşi protocolul prevede că ei trebuia să plece în două minute, au existat cazuri în care au plecat şi după o oră sau după 70 de minute”, a afirmat procurorul Sorin Lia.
Prefectul județului Olt a solicitat, miercuri dimineață, managerului Serviciului de Ambulanță Olt să ia toate măsurile care se impun pentru funcționarea la parametri normali a serviciilor medicale de urgență și transport din cadrul Substației de Ambulanță Corabia, având în vedere articolele apărute în mass-media în ultimele 24 de ore, din care rezultă că mai mulți angajați ai acestei substații au fost puși sub control judiciar, fiindu-le interzisă exercitarea profesiei pe o durată de 60 de zile.
Astfel, Serviciul de Ambulanță Olt a comunicat Instituției Prefectului – Județul Olt că „s-au luat toate măsurile necesare continuității acordării asistenței medicale de urgență pentru toate localitățile deservite de Substația de Ambulanță Corabia, după cum urmează: