De Ziua Națională, fasolea și cârnații n-au lipsit nici din meniul celor care pretind că le curge sânge albastru prin vene. Prințul Paul și Prințesa Lia de România au sărbătorit, alături de micuțul Carol, la un restaurant cu specific românesc. Papilele gustative ale Prințesei Lia au fost în ”extaz” cand s-au delectat și cu „porc de ceafa”.
Ca în fiecare an, de Ziua Națională, fasolea e vedeta tradițională. Chiar și pentru cei ale căror papile gustative sunt mai obișnuite cu ”foi gras”. Prințul Paul și Prințesa Lia au sărbătorit românește, la un restaurant renumit din Capitală.
După opinia noastră, cel mai bun loc este să fie cu mâncare specific românească, tradițională…
Noi suntem români, cocoșul roșu este oficial. Cea mai bună mâncare, absolut.
Ce v-a plăcut, fasolea cu cârnat?
A fost fasole, îmi place aici, și porc de ceafa, după va fi gogoșu și mămăliga…
Ați adoptat și un stil tradițional românesc, ați ales portul tradițional românesc
Eu cred că este foarte important să nu pierdem tradiția. Eu sunt născut în Franța, când eram mic, toată lumea purta portul tradițional, acum se pierde în Franța. Dar aici, nu.
Îți place cămașa pe care o porți și căciula de astrahan?
Cămașa, da, dar nu și căciula
Carol?
Carol e foarte patriot, el vorbește patru limbi. Carol, spune ce limbă vorbești? Germana, franceza, engleza și româna.
Si ce place mai mult?
Română!
Cum se zice în germană, La mulți ani, România!?
În limba germană! Aaaa, guten tag!