Trei persoane au fost reținute după ce ar fi lovit o scriitoare, când dormea într-o autospecială parcată pe o stradă din Capitală, acestea fiind acuzate de lovire și alte violențe, amenințare și tulburarea ordinii și liniștii publice, a precizat Poliția Capitalei.
Polițiștii continuă cercetările în acest dosar, faptele anchetate fiind lovire și alte violențe, amenințare și tulburarea ordinii și liniștii publice.
Precizările vin după ce un grup de persoane ar fi atacat o femeie, miercuri noapte, care dormea într-o mașină parcată pe o stradă din Sectorul 1 al Capitalei, atacatorii fiind depistați de către polițiști și duși la audieri. Mașina femeii ar fi fost o autospecială dintr-un proiect personal, pe care il numea „Salvați literatura”.
O femeie a sunat la 112, în noaptea de miercuri spre joi, pentru a sesiza faptul că a fost agresată de un grup persoane, când aceasta dormea într-o mașină ce avea însemne specifice unei ambulanțe. Un echipaj al Secției 3 de poliție s-a deplasat la fața locului și au identificat agresorii, pe care i-au condus la audieri. Femeia a primit îngrijiri medicale, însă a refuzat transportul la spital, informează Poliția Capitalei.
„Cu privire la vehiculul în care dormea victima, s-a stabilit ca este un unul privat, nu aparține sistemului de ambulanță și nu are utilitate medicală”, au precizat reprezentanții Poliției Capitalei.
Potrivit unor surse apropiate anchetei, femeia avea o autospecială pe care o numea ambulanță, ea dorind să realizeze un proiect numit „Salvați literatura”. Mașina, care era parcată în apropierea Gării de Nord, conținea mai multe cărți. Potrivit acelorași surse, femeia este acuzată că ar fi furat copii, însă polițiștii nu au indicii în acest sens.
Citește și STENOGRAMELE HALUCINANTE DIN CAZUL ”AMBULANȚA NEAGRĂ”. ”AU GĂSIT COPII MORȚI LA ȚARĂ CU BANI ÎN EI!”
Ministerul de Interne a intervenit în discuțiile aprinse privind autospeciala care ar răpi copiii și asigură cetățenii că mitul ambulanței negre revine periodic în atenția publică, însă nu există nicio bază reală.
„Periodic în spațiul public revine mitul ambulanței negre cu care se răpesc copiii! Facem un apel ferm la toți cei care primesc astfel de mesaje: NU LE POPULARIZAȚI ȘI NU LE REDISTRIBUIȚI! Acestea sunt mesaje false și nu fac altceva decât să creeze o stare de panică nejustificată. Oameni buni, AMBULANȚA NEAGRĂ NU EXISTĂ!”, au precizat reprezentanții Ministerului de Interne, pe Facebook.