După metoda accidentul, în urma căreia mulți creduli și mai slabi de îngeri au pierdut sume importante atunci când escrocii acționau ca la carte, a apărut acum o altă variantă de înșelat: metoda telefonului spart!
Cum acționează escrocii? Ei bine, stai la coadă, în tr-un magazin sau oriunde, și te trezești că cineva de lângă tine țipă de mama focului. Te întorci și afli cu stupoare că omul cu tine vorbește. Și apoi afli că i-ai spart telefonul, că l-ai împins și mobilul i-a căzut din mână. De fapt, el îl trântește de pământ, apoi are câțiva martori și dă vina pe tine, după care încearcă să cadă la învoiașă.
Firește, telefonul e spart bucăți, că escrocul face asta de mai multe ori pe zi.
E simplu, dacă nu vă pierdeți, să scăpați dintr-o astfel de escrocherie. Pentru că infractorii nu vor avea curajul să ducă acțiunea până la capăt.
1. Nu trebuie să uitați că în fața dumneavoastră se află un infractor, nu o victimă, așa cum vrea să pară. Nu vă pierdeți cu firtea, nu-l contraziceți și încercați să scăpați de el.
2. Controlați telefonul! Veți vedea că e spart prea tare de la o simplăî căzătură. Asta pentru că a fost ”scăpat” de prea multe ori în acea zi.
3. Nu vă temeți că veți fi briscat. Escrocul vrea să ajungă la o învoială cu tine, nu vror să te bată, pentru că interesul este să obțină niște bani.
4. Escrocul se va întreba, după ce va da vina pe tine că i-a căzut telefonul și s-a spart: ”Și acum eu ce fac?” De fapt, prin asta el înaintează propunerea, așteaptă răspunsul tău. Nu te lăsa păcălit. Întreabă-l ce vrea. El nu va spune, pentru că atunci va fi dovedit că face escrocherie.
5. Cheamă poliția imediat. Chiar dacă ești înclinat să crezi că, poate, i-ai spart telefonul. Dacă e escrocherie, atunci indivizii vor lăsa planul și vor pleca. Le e teamă de poliție.