Klaus Iohannis și soția lui ar fi dobândit două imobile de lux în centrul Sibiului care aparțineau Statului Român. Acest lucru ar fi avut loc în urma unor certificate de moștenitor și acte de vânzare frauduloase care au fost anulate cu autoritate de lucru judecat.
Două imobile de lux din centrul Sibiului, aflate în administrarea Primăriei Sibiu, situate la adresele: str. Nicolae Balcescu nr. 29 și str. Gheorghe Magheru nr. 35 au fost smulse din posesia statului roman ca urmare a unor testamente anulate ulterior de instanțe de moștenitori printre care se număra și Carmen Iohannis cu mama ei.
Jumatate din imobilul din Sibiu, str. Nicolae Balcescu nr. 29, înscris în Cartea Funciară cu nr. 9331, a fost dobândit prin actul de vânzare-cumpărare nr. 924 din 1 iunie 1999, încheiat la BNP Bucsa Radu Gabriel între Ioan Bastea (vânzător) și Klaus Werner Iohannis și Carmen Georgeta Iohannis (cumpărători). Prețul plătit pentru jumătate din imobil a fost de 50 milioane lei (echivalentul a 3200 dolari la data tranzacției). Așadar, la 1 iunie 1999, soții Iohannis pun mâna pe jumătate din imobilul din buricul Sibiului contra sumei de 3200 dolari. Asta după ce, cu trei săptămâni înainte, la 8 mai 1999, Klaus Iohannis ar fi obținut o procură generală de administrare de la vânzătorul Ioan Bastea, ca în numele lui să poată închiria și cealaltă jumătate de imobil. Practic, Klaus Iohannis dobândise control absolut pe întregul imobil.
La 18 iunie 2000, Klaus Iohannis este ales primar al Sibiului. Un an mai târziu, el reușește să închirieze întregul imobil Băncii Raiffeisen SA pentru suma de 20.000 de dolari pe an, vreme de 5 ani. La 29 decembrie 2006, înainte de expirarea contractului, Iohannis încheie un act adițional cu Raiffeisen Bank SA prin care se prelungește durata închirierii cu încă 10 ani, până în data de 1 februarie 2017. Conform art. 3 din actul adițional, lui Klaus Iohannnis i s-a platit la data semnării chiria anticipat pe 3 ani, adică suma de 180.000 euro. În total, Klaus Iohannis și mandatarul lui Ioan Bastea au încasat în perioada 2002 – 2015 inclusiv, cât au deținut imobilul, până la anularea actelor de dobândire în mod irevocabil de către Tribunalul Brașov și Curtea de Apel Brașov aproximativ 640.000 de euro.