Milionarul Abdullah Ataș, turcul băut care l-a călcat cu mașina pe polițistul Gheorghe Ionescu, supranumit „Dulăul”, mai are ani buni de stat la închisoare. CANCAN.ro, site-ul numărul 1 din România, a aflat stratagemele prin care ”Regele veiozelor”, așa cum era cunoscut turcul – a încercat să-și obțină libertatea. Culmea, omul de afaceri a susținut că avea fobie de polițiști și că, din acest motiv, a apăsat pedala de accelerație și l-a luat pe capotă pe omul legii!
Abdullah Ataș, turcul care l-a omorât pe poliţistul Gheorghe Ionescu, a fost condamnat definitiv la 22 de ani şi 10 luni de închisoare. În decembrie 2017, Curtea de Apel Bucureşti a luat această decizie, stabilind că Ataș a intrat intenţionat cu maşina în poliţistul Gheorghe Ionescu. ”Dulăul” a murit la spital. În primă instanţă, Abdullah Ataş a primit o pedeapsă cu închisoarea de 23 de ani şi 6 luni, iar în faţa instanţei de apel procurorii au cerut detenţie pe viaţă. (AFLĂ DETALII DE AICI)
Accidentul în urma căruia poliţistul Gheorghe Ionescu a murit s-a produs în 2 august 2015, în jurul orei 03.30, în zona intersecţiei străzii Nicolae Caramfil cu Şoseaua Pipera, unde acesta se afla împreună cu alţi agenţi de la Brigada Rutieră a Capitalei, pentru un control în trafic.
Pe parcursul detenției, Abdullah Ataș a făcut mai multe cereri de punere în libertate, invocând fel și fel de motive. ”Regele veiozelor” – supranumit astfel pentru că avea o afacere cu corpuri de iluminat – a obținut chiar și realizarea unei expertize psihiatrice. Ar fi sperat ca aceasta să-i netezească drumul spre libertate, dar rezultatul a fost total opus. Concluziile specialiștilor sunt cuprinse în dosarul analizat de instanța de judecată.
(VEZI ȘI: Au pus sechestru pe conturile și vilele milionarului-ucigaș, în timp ce familia acestuia… )
Ataș le-a spus psihologilor criminaliști că a suferit o traumă în copilărie, astfel că, la vederea unui polițist, se confrunta cu stări de anxietate.
”Înscrisul depus de inculpat, respectiv raportul de expertiză – opinie de specialitate extrajudiciară în materia psihologiei clinice judiciare nu este unul de natură a conduce la o concluzie contrară, necuprinzând elemente care să fie favorabile inculpatului. Dimpotrivă, această opinie cuprinde o explicație a comportamentului inculpatului definit ca reprezentând o agresivitate defensivă raportat la experiența din copilărie și adolescență a acestuia, experiență care declanșează reacții specifice anxietății, la simpla vedere a oamenilor legii. Or, este evident că inculpatul trăiește într-o societate caracterizată prin prezența oamenilor legii, o reacție agresivă a acestuia – chiar în forma caracterizată defensivă în raportul de expertiză, dar care, totuși, în cazul de față, a condus la decesul unei persoane, neputând fi considerată acceptabilă.
Dacă în tot acest interval de timp inculpatul nu a luat măsurile necesare pentru rezolvarea acestor probleme psihice (nedovedite în opinia Curții, argumentele din așa-zisul raport de expertiză reprezentând în fapt considerații teoretice prin care se încearcă, într-o formă speculativă, explicarea comportamentului inculpatului) și în condițiile în care nu s-a dovedit că ar fi lipsit de discernământ, este necesar ca acesta să conștientizeze consecințele comiterii unor astfel de fapte pentru a nu repeta și în viitor astfel de acțiuni de agresivitate defensivă față de alți oameni ai legii”, se arată în decizia magistraților. (CITEȘTE ȘI: CUM A REACȚIONAT SOȚIA POLIȚISTULUI UCIS DE UN AFACERIST TURC, ATUNCI CÂND A STAT FAȚĂ ÎN FAȚĂ CU UCIGAȘUL „DULĂULUI”!)