Deși pare contraintuitiv, un medicament folosit de pacienții ce suferă de boala Alzheimer are capacitatea de a regenera dinții utilizatorilor.
Dezvoltat și testat pentru a trata boala Alzheimer, medicamentul se întâmplă, de asemenea, să ajute mecanismul natural de regenerare a dinților. Tideglusib funcționează prin stimularea celulelor stem din pulpa dinților, sursa de dentină nouă. Dentina este substanța mineralizată sub smalțul dintelui și distrusă de cariile dentare.
Dinții pot regenera în mod natural dentina, fără asistență, dar numai în anumite circumstanțe. Pulpa trebuie expusă prin infecție, cum ar fi degradarea, sau traume pentru a determina fabricarea dentinei. Dar chiar și atunci, dintele poate să redea doar un strat foarte subțire (nu este suficient pentru a repara cavitățile cauzate de carii, care sunt în general adânci). Tideglusib modifică acest rezultat, deoarece împiedică GSK-3, care oprește formarea dentinei.
O echipă de cercetători a testat medicamentul pe șoareci, tratând cariile acestora cu un burete de colegan biodegradabil, îmbibat in tideglusib. În timp, buretele s-a dezintegrat, fiind înlocuit de dentină, dintele reparându-se de la sine. Deoarece această metodă încurajează corpul să se vindece singur, poate să elimine o mulțime din problemele legate de tehnicile actuale.