Eşti alergic la gluten? Vrei să slăbeşti? Dar nu vrei să renunţi la preparatele care includ făina de grâu... Există variante, înlocuitori!
Făina de hriscă
Făina de orez brun
Făina de ovăz
Făina de năut
Făina de quinoa
Făina de sorg
Dar există, însă, şi înlocuitori de făină care nu este de origine cereală.
Făina de cocos
Faina de migdale
Făina de banane verzi
Alegerea unei făini sănătoase, organice, are o mulţime de beneficii pentru sănătatea ta, însă poţi face mai mult decât atât.
Pentru a avea o dietă echilibrată, poţi face anumite schimbări la modul în care găteşti, înlocuind şi alte alimente cu alternative mai sănătoase.
Iată ce ingrediente ar trebui să eviţi, dar şi cu ce le poţi înlocui!
Renunţă la zahăr
Zahărul alb rafinat nu are calităţi nutriţionale, aşa că îl poţi înlocui cu alternative dulci, dar şi valoroase din punct de vedere nutriţional. Bananele pasate, curmalele pasate ori siropul de arţar nu numai că îţi îndulcesc preparatele, însă vin la pachet cu o serie de vitamine şi minerale. Şi extractul de stevie poate înlocui fără probleme zahărul.
Renunţă la lapte
Dacă suferi de intoleranţă la lactoză, poţi înlocui laptele cu variante vegetale precum laptele de migdale, laptele de orez sau laptele de cocos. De asemenea, dacă ai probleme de natură hormonală, ar fi bine să înlocuieşti laptele de origine animală cu o variantă vegetală.
Renunţă la unt
Dacă pregăteşti o prăjitură sau un preparat pentru care e necesar să foloseşti o cantitate mare de unt, înlocuieste untul cu avocado. O cana de avocado bine copt si pasat este echivalentul unei cani de unt.
Renunţă la uleiul de floarea soarelui
Uleiul de floarea soarelui poate fi inlocuit cu succes cu variante mult mai sănătoase. Uleiul de cocos sau uleiul de măsline sunt alternative mai sănătoase, însă dacă nu vrei să foloseşti ulei deloc, îl poţi înlocui cu sos de mere. Prepară sosul de mere cu ajutorul blenderului şi foloseşte-l pe post de ulei.
Renunţă la fructele din compot
Dacă pregăteşti o prăjitură cu fructe, alege întotdeauna fructe proaspete, nu din conservă. Fructele din compot au zahăr adăugat aşa că nu sunt recomandate de către nutriţionişti. Totodată, pentru a te bucura de savoarea fructului, alege întotdeauna fructe de sezon.
Sursa: doc.ro