O serie de imagini cât se poate de rare şi vechi de mai bine de o sută de ani au fost publicate recent. În acestea sunt înfăţişaţi mai mulţi soldaţi care ajungeau să fie desfiguraţi pe câmpul de luptă. Pentru că societatea vremurilor i-ar fi izolat din pricina felului în care ajungeau să arate, ei primeau o mască menită să ascundă semnele evidente ale războiului.
Cum chirurgia plastică nu exista, odată ce soldaţii se întorceau de pe câmpul de luptă şi aveau semne evidente ale războiului pe chip, ei erau reintroduşi în societate aproape perfect normali. Cu ajutorul unor măşti realizate minuţios deveneau din nou cei de altădată. În seria de fotografii publicată de către The Sun se poate observa că în multe dintre cazuri era vorba doar de o mică cicatrice vizibilă, în momentul în care soldaţii desfiguraţi apelau la masca special realizată pentru fiecare dintre ei. În fotografii sunt prezentaţi soldaţi francezi, înainte şi după respectivul procedeu.
De asemenea, se apela de fiecare dată la un sculptor extrem de talentat, care putea „reface” fizionomia celor afectaţi de explozii sau gloanţe. Cea care îi ajuta pe bărbaţii reveniţi de pe câmpul de luptă era Anna Coleman Ladd. Ea a fost considerată un adevărat pionier în ceea ce priveşte modelarea plastică.
Măştile prostetice erau apoi pictate pentru a putea fi la aceeaşi nuanţă cu pielea celor care le purtau. Pentru a nu fi foarte vizibile, aceasta folosea fie ochelari, fie fire transparente în încercarea de a le „ascunde” cât mai eficient.