Verigheta nu este doar simbolul căsătoriei, ea trebuie să fie simbolul iubirii şi al încrederii, al fidelităţii şi al protecţiei. În jurul acestui simbol se află numeroase superstiţii şi tradiţii care te îndeamnă să ai mare grijă de verighetă şi să nu o tratezi ca pe un simplu inel.
Potrivit tradiţiei, după ce verigheta a fost sfinţită şi ţi-a fost pusă pe deget, nu trebuie să o mai dai jos niciodată. Dacă o dai jos, vei atrage ghinion asupra familieit ale. În cazul în care verigheta trebuie reparată sau lărgită, este bine să vorbeşti din nou cu un preot să te binecuvânteze, după ce o iei de la reparat.
Potrivit multor superstiţii, nu trebuie să o scapi pe jos, nu trebuie să o arunci, dar mai ales nu trebuie să o dai niciodată altcuiva, nici măcar pentru câteva minute.
Se spune că îţi aduce ghinion şi ţie, şi celeilalte persoane dacă verigheta care ţi-a fost hărăzită doar ţie este dată cu împrumut. Cu atât mai puţin nu trebuie să o dai cuiva care se laudă că poate face vrăji cu verigheta ta ca să îţi meargă mai bine în dragoste.Totodată, trebuie să ai mare grijă să nu pierzi verigheta. Acest lucru anunţă divorţul şi nefericire în căsnicie.
Înainte să faci pasul cel mare, nu e bine să te duci să cumperi verighetele singură. Cel mai bine e să alegi verigheta împreună cu viitorul tău soţ, pentru a avea parte de o soartă fericită.