Drojdia de bere este bogată în vitamina B, fibre şi minerale, dar de una singură nu topeşte kilogramele. Ea poate fi inclusă, însă, într-o dietă echilibrată şi, consumată timp de două săptămâni, poate duce la pierderi în greutate de circa cinci kilograme. Oricum, este necesar să consultaţi un nutriţionist înainte de a vă apuca de cura de slăbire cu drojdie.
Drojdia de bere conţine aminoacizi esenţiali, complexul de vitamine B, vitaminele D, H, E, dar şi calciu, fosfor, magneziu, potasiu, fier, seleniu şi crom, proteine, lipide şi glucide. Unii cercetători susţin că drojdia de bere revitalizează organismul, dar acţionează şi ca un antidepresiv, fiind recomandată în tulburările psihice cauzate de stres.
Cura de slăbire cu drojdie durează între 10 şi 30 de zile, după care este recomandată o săptămână de pauză. Dieta se bazează pe un principiu simplu: drojdia îşi măreşte volumul în stomac, dând senzaţia de saţietate. Drojdia îţi taie poftă de mâncare şi de gustări dulci şi te ajută să consumi mai puţine calorii. Drojdia poate fi consumată proaspătă, uscată sau sub formă de granule. Dimineaţa, pe stomacul gol, dar şi seara, înainte de culcare, se bea un pahar de apă în care a fost dizolvată o linguriţă de drojdie uscată. Dacă vă este greu să consumaţi drojdia ca atare puteţi să o combinaţi cu miere: preparaţi un amestec din două linguriţe de drojdie uscată şi două linguriţe de miere şi luaţi-l de trei ori pe zi, cu o jumătate de oră înaintea meselor principale.
De asemenea, drojdia de bere poate fi amestecată cu iaurt, în care puteţi adăuga miere sau bucăţele de fructe. Drojdia de bere poate fi dizolvată şi în ceaiuri sau sucuri de fructe. Între mesele principale puteţi bea două căni de ceai de afine cu o linguriţă de drojdie.
Important! Pe timpul dietei cu drojdie beţi minimum doi litri de apă în fiecare zi şi faceţi mişcare, pentru ca organismul să accelereze arderea grăsimilor. Consumaţi la micul dejun alimente bogate în calorii, pentru a vă asigura energia necesară pe parcursul zilei. Introduceţi în alimentaţie multe legume, salate peste care puteţi presăra drojdie uscată. Înlocuiţi dulciurile cu morcovi, castraveţi şi ţelină.