Sucul de mere este extrem de popular atât datorită gustului dulce-acrişor, cât şi pentru calităţile nutriţionale. Este bogat în vitamine, minerale, antioxidanţi, fibre solubile şi pectine. Sucul de mere este depurativ, laxativ, antiseptic, tonic pentru muşchi şi nervi, antireumatic şi relaxant hepatic. Printre beneficiile sucului de mere se numără reducerea colesterolului din sânge, reglarea nivelului insulinei, blocarea asimilării grăsimilor. Dar lista este mult mai lungă... (CITEŞTE ŞI: Beneficiile sucului de lămâie. Ajută organismul să lupte cu infecţiile, previne apariţia pietrelor la rinichi, dar...)
Sucul de mere este o băutură recomandată atât adulţilor, cât şi copiilor. Sursă de fibre naturale, sucul de mere fără adaos de apă, zahăr sau alţi îndulcitori oferă organismului o varietate mare de nutrienţi în cantităţi optime.
La o singură ceaşcă de suc de mere băută, peste 10 vitamine şi minerale intră în organism. O cantitate de 250 de mililitri de suc de mere reprezintă 10% din doza zilnică necesară de carbohidraţi pentru o dietă de 2.000 de calorii. Sucul de mere conţine: fier, calciu, potasiu, mangan şi magneziu, vitaminele A, C, E, K, B1, B2, B6 şi B9.
Sucul este bogat în pectină, substanţă care purifică organismul de toxine. Are efecte pozitive asupra plămânilor, ajutând persoanele cu probleme respiratorii, chiar şi fumătorii.
Sucul natural proaspăt este revigorant şi are efect benefic asupra digestiei. Este recomandat şi în cazuri de febră, inflamaţii, insomnie, gută, precum şi în curele de slăbire, deoarece conţinutul de energie şi vitamine întârzie senzaţia de foame.
Sucul de mere susţine sistemul imunitar, neutralizează radicalii liberi şi asigură buna funcţionare a celulelor din organism. Sucul este bogat în vitamina A, crescând rezistenţa organismului la infecţii, îmbunătăţind vederea şi funcţionarea sistemelor osos şi nervos.
De asemenea, sucul conţine complexul de vitamine B cu efect neuroprotector, indicat în prevenirea apariţiei bolilor neurodegenerative precum Alzheimer şi Parkinson. În acelaşi timp, sucul de mere este alcalin, reglează pH-ul şi purifică sângele de reziduuri. (NU RATA, AICI: Beneficiile perelor. Fac minuni pentru sănătate şi au multe vitamine)
Antioxidanţii, flavonoizii şi polifenolii pe care îi conţine sucul de mere ajută la sănătatea sistemului cardio-vascular şi au efect preventiv împotriva tuturor tumorilor şi cancerului, în special cel de plămâni.
Conţinutul ridicat de fibre solubile menţine echilibrul zahărului în sânge, stimulează tranzitul intestinal şi reglează digestia. Sucul de mere conţine sorbitol, o substanţă care combate constipaţia. Când sorbitolul ajunge în intestin, atrage apă către colon şi în acest fel digestia are loc mai uşor. (VEZI ŞI: Beneficiile sucului de sfeclă)
Pe lângă toate beneficiile enumerate, sucul de mere previne apariţia cariilor dentare, care sunt provocate în special de bacterii. Sucul de măr are proprietăţi antibacteriene, putând distruge 80% dintre bacterii.