Beneficiile perelor. Perele sunt un remediu natural împotriva diverselor afecţiuni şi conţin şi foarte puţine calorii. Perele conţin cantităţi importante de vitamine benefice organismului şi sistemului imunitar.
Beneficiile perelor. Pe lângă apă şi vitaminele A, B şi C, aceste fructe mai conţin săruri minerale, fosfor, calciu, potasiu, fier, elemente care le fac foarte uşor de digerat chiar şi pentru persoanele cu probleme de stomac. Vitamina C au are acţiune antioxidantă care protejează celulele.
Beneficiile perelor. Vitamina C stimulează celulele în lupta împotriva infecţiilor şi neutralizează bacteriile şi viruşii. În cazurile de infecţii sau răceli repetate este bine să câte un litru de suc sau de nectar de pere. De asemenea, riscul apariţiei cancerului mamar este foarte mult diminuat, cu până la 35% la femeile care au consumat fructe bogate în fibre, mere, pere, prune şi smochine.
Beneficiile perelor. Dintre toate fructele, perele au cel mai scăzut indice glicemic, fapt pentru care sunt indicate persoanelor care suferă de diabet. Aceste fructe constituie şi desertul ideal pentru persoanele supraponderale, fiind recomandate celor care doresc să slăbească şi sunt la dietă. Trei porţii de pere consumate pe zi reduc cu 36% riscul apariţiei degenerescenţei maculare, care duce la pierderea vederii pentru persoanele în vârstă.