Un scandal de proporţii izbucnea acum ceva timp cu o anchetă a procurorilor îndreptată împotriva unui ziar de mică publicitate. Au fost formulate acuzaţii de proxenetism împotriva conducerii ”Anunţului Telefonic” din cauza anunţurilor plătite de domnişoare în căutare de ”domni generoşi”. La doi ani de atunci, dosarul a ajuns pe masa magistraţilor dar nu a început judecata!
Mai exact, dosarul se află încă în faza preliminară. Judecătorul de cameră preliminară a cerut lămuriri Parchetului despre acuzaţiile aduse Anunţul.ro şi redactorului-şef, arată paginademedia.ro.
Totul a început în aprilie 2015, atunci când conducerea ziarului ”Anunţul Telefonic” a fost acuzată de proxenetism, alături de alte 43 de persoane (redactorul şef al ziarului, patroni de saloane de masaj, proprietari de apartamente închiriate pentru saloane, femei de serviciu sau secretare care lucrau pentru prostituate). După acţiunea procurorilor a fost scoasă rubrica „Ea caută partener” de la secţiunea ”Matrimoniale” şi au fost confiscaţi aproape 4 milioane de lei, proveniţi, spun anchetatorii, din echivalentul a peste 550.000 de anunţuri ce conţineau cuvântul incriminat ”sex”, publicate în intervalul anchetat 2013-2015. Şase luni mai târziu, judecătorul de cameră preliminară a ridicat interdicţia pentru rubrică, însă patronii ziarului au decis să nu repună rubrica pe site până când nu se va lămuri legalitatea ei. Din punctul lor de vedere, această rubrică a fost întotdeauna legală, cât timp nu exista nici o lege care să o interzică.
Judecătorul de cameră preliminară a decis să întoarcă dosarul la Parchet, în ianuarie 2016, pe motiv că e insuficient instrumentat, nu se demonstrează acuzaţia de proxenetism adusă ziarului şi nici pe cea de abuz în serviciu adusă redactorului său şef. Parchetul a retrimis dosarul în instanţă, cu mici schimbări de abordare a problemei, acuzându-l şi pe redactorul şef de proxenetism.
În aprilie 2017, judecătorul de cameră preliminară a cerut din nou lămuriri Parchetului despre acuzaţiile aduse Anunţul.ro şi redactorului său şef, semn că rechizitoriul nu este suficient de ”solid”.
Aşadar, procesul propriu-zis nu a început, la doi ani de trimiterea în judecată şi nu a depăşit faza camerei preliminare, procedură care în mod normal, nu ar trebui să depăşească 60 de zile.