La o primă vedere s-ar putea spune că meniul de la balul Guvernatorilor, de la decernarea Premiilor Oscar, este deosebit de generos. Premiile Oscar bat la uşă, iar bucătarii au gândit de ceva timp preparatele speciale al faimoasei petreceri hollywoodiene.
Pentru a 89-a ediţie a balului Academiei de la Hollywood, chef Wolfgang Puck va pregăti preparate uimitoare pentru 1500 de oaspeţi celebri sau cu influenţă în industria filmului.
Tema petrecerii de anul acesta este „transformarea magică” şi exact asta vor descoperi invitaţii atât în farfurie cât şi în materie de design interior, arată Mediafax. „Design-ul unic al salonului unde va avea loc balul a fost creat meticulos pentru a sărbători Oscarurile”, spune Jeffrey Kurland, guvernatorul Academiei. Roşu, alb şi auriu vor fi culorile predominante. Dar să revenim la mâncare. Meniul include peste 50 de feluri de aperitive care vor satisface toate capriciile şi fanteziile culinare ale Hollywoodului.
De la chipsuri de parmezan cu filet mignon, covrigei uscaţi de casă cu brânză pimento, popcorn cu aromă de trufe şi praf de aur până la cartofi copţi cu caviar, coaste Wagyu cu mirodenii marocane, tacos taro cu creveţi, mango şi avocado, gnocchetti cu ciuperci fierte, fistic şi smântănă, homar, sushi, somon afumat sau plăcintă de pui cu trufe negre. La capitolul deserturi, pe mese vor străluci statuete Oscar din ciocolată cu aur comestibil sau bomboane din orez crocant şi tarte cu unt de arahide, printre altele.