Cu siguranţă v-aţi confruntat până acum cu faptul că statul prea mult la soare nu e tocmai în regulă pentru piele, iar dacă nu aţi folosit o cremă cu factor de protecţie, arsurile solare şi-au făcut simţită prezenţa.
Dacă vă regăsiţi în acest scenariu, în care statul prea mult la plajă v-a dat bătăi de cap şi v-aţi ales cu arsuri solare, iată ce trebuie să faceţi. Potrivit DivaHair, câteva remedii naturale vă pot scuti de durerile provocate de arsurile de piele:
Bicarbonat de sodiu: datorită compoziţiei sale alcaline, acest ingredient banal poate să amelioreze simptomele neplăcute ale arsurilor solare. În plus, are şi proprietăţi antiseptice şi previne mâncărimea specifică acestui tip de arsură. Cea mai simplă metodă de a folosi bicarbonatul este să umpli cada cu apă călâie (nu fierbinte) şi să adaugi o cană de bicarbonat în aceasta. Scaldă-te în apă circa 15 minute, apoi lasă corpul să se usuce natural, fără a-l şterge cu un prosop. Repetă procesul o dată pe zi şi vei scăpa rapid de arsurile solare.
Aloe vera: acest medicament minunat pe care ni l-a oferit natura este bun pentru aproape orice problemă care implică iritaţia pielii. Are proprietăţi antiinflamatoare şi calmează durerile. Poţi să cumperi un gel de la farmacie, dar cel mai bine ar fi să ai planta în casă şi să extragi gelul direct dintr-o frunză a acesteia. Aplică un strat subţire de gel pe zona afectată şi lasă-l să se usuce de la sine, pentru ca pielea să absoarbă toate substanţele benefice. Repetă de 5-6 ori pe zi, pentru a obţine rezultate cât mai repede.
Ceai negru: pentru că este plin de antioxidanţi, ceaiul negru îţi poate ajuta pielea să se vindece mai repede. Taninii din ceaiul negru protejează pielea de razele UV, aşa că îl poţi folosi şi pe post de protecţie dacă nu ai o cremă specială la îndemână. Fierbe 2-3 pliculeţe de ceai negru, apoi scoate-le din ceai şi lasă lichidul la răcit. Îmbibă o bucată de material în acesta şi tamponează cu ea zona afectată, apoi lasă ceaiul să se usuce complet. Mai tamponează de 2-3 ori fără să speli ceaiul. După câteva zile vei observa că arsura începe să se amelioreze şi pielea începe să îşi revină.
Lapte: grăsimile şi proteinele din lapte calmează durerile şi iritatia pielii şi au un efect antiinflamator, ameliorând simptomele arsurilor solare. În plus, el hidratează pielea în profunzime, iar acest lucru este esenţial pentru ca ea să se vindece rapid. Amestecă o cană de lapte degresat cu patru căni de apă, apoi adaugă câteva cuburi de gheaţă la acest mix. Pune o bucată de material în acest lichid şi foloseşte-o pe post de compresă timp de jumătate de oră. Apoi tamponează uşor pielea arsă cu un prosop uscat şi repetă procedura o dată la patru ore pentru a vindeca iritaţia.
Ulei de cocos: acizii graşi din acest ulei sunt exact ceea ce îi trebuie pielii pentru a-şi reveni dacă a fost expusă prea mult la soare. Uleiul de cocos este bogat în vitamina E, care ajută la regenerarea pielii şi scade inflamaţia cauzată de arsurile solare. Partea bună a acestui ulei, în comparaţie cu altele, este că el intră repede în piele şi nu lasă acea senzaţie grasă neplăcută. Pentru că de obicei este în stare solidă, va trebui să topeşti uleiul de cocos la microunde sau la bain-marie, dar ai grijă să nu devină fierbinte. Apoi nu mai trebuie decât să îl aplici pe zona arsă şi să masezi uşor până intră în piele. Repetă de trei ori pe zi pentru a vedea efectele.