Câştigătoarea masterchef, Aida Parascan, ne-a invitat în bucătărie, nu în cea care a ars, şi a pregătit o farfurie ideala de pus în faţa celor mai pretenţiosi invitaţi. Cotlet de miel în stil oriental, cu garnitură de brocoli.
Câteva cotlete de miel, curăţate bine, lăsate peste noapte la macerat într-un baiţ realizat din turmeric, chimion, boia dulce, mentă, ceapă roşie, pătrunjel, ulei aromatizat cu ghimbir şi usturoi şi puţin zahăr brun, vă vor aduce pe masa de Paşte arome orientale cu nuanţe de masterchef. Este reţeta Aidei, câştigătoarea celebrului concurs care i-a adus mult noroc… si tot atâta ghinion. Cotletele berbecuţului imbibate în aromele orientale se prăjesc pentru început în puţin unt. Stropiţi-le cu puţin coniac apoi… incendiaţi-le (flambat)! Berbecuţul, sau după caz mielul, intră apoi timp de 10 minute în cuptorul încins la 200 de grade.
Uitaţi de stufat, Aida vă recomandă la garnitură… brocoli! După ce-l fierbeţi, nu foarte bine, combinaţi-l cu un mix de seminţe pe care le coaceţi într-o tigaie preţ de câteva minute.
„Brocoli, o să-l fac cu unt şi aceste fructe uscate, merişor, stafide, nuci, alune, caju.O să fie puţin dulce-acrişor.”, spune Aida Parascan.
Berbecuţul scos din cuptor, uşor caramelizat cu zahăr brun, îi provoacă papilelor Aidei… orgasme.
Un fusion de culoare şi arome se află pe platingul care ar face mai specială sărbatoarea învierii. Şi cel mai important pentru gospodine, e gata în aproximativ 30 de minute. Aproximativ 14 lei costă o porţie de miel în stil oriental pentru masa de Paşte. Aida şi-a deschis recent şi o academie culinară unde amatorii pot învăţa să gătească la fel ca nişte adevăraţi master chefi.