Laptele, sardinele, soia sau roşiile, sunt câteva dintre alimentele benefice pentru femei. Ţi-am pregătit cinci dintre cele mai bune.
1. Laptele şi produsele lactate degresate reduc riscul de osteoporoză pentru că sunt bogate în calciu, iar prezenţa concomitentă a vitaminei D măreşte absorbţia lu intestinală.
2. Sardinele (inclusiv cele din conservă) pe lângă acizii graşi esenţiali omega-3, conţin mult fier şi calciu.
3. Soia şi derivatele ei conţin fitoestrogeni cu rol protector împotriva bolilor cardiovasculare şi a cancerului la sân.
4. Roşiile, prin intermediul fitonutrientului numit licopen protejează pielea de îmbătrânire şi de efectul negativ al razelor ultraviolet.
5. Ciocolata (mai ales cea cu conţinut crescut de cacao) pe lângă plăcerea gustului, are efect antioxidant, de neutralizare a radicalilor liberi responsabili de fenomenul de îmbătrânire.
Răzvan Sava