O prăjitură care arată precum o picătură de apă este noul desert preferat al persoanelor care vor să slăbească.
Desertul conţine 0 calorii şi a fost inspirat dintr-o reţetă a bucătarului japonez Mizu Shingen Mochi pentru publicul american. Singurele ingrediente de care ai nevoie pentru a-l prepara sunt apa minerală şi agarul, o substanţă extrasă din alge care transformă lichidele în gelatină. Prăjitura poate fi feliată perfect, însă gustul ei este similar cu cel al apei. De altfel, creatorul său a declarat că este mai degrabă un desert răcoritor, menit să le ofere papilelor tale gustative o senzaţie blândă şi proaspătă.
Cheful american Darren Wong s-a inspirat de la un desert al lui Mochi pentru a concepe această prăjitură şi a încercat mai multe tipuri de agar, în cantităţi diferite, până să obţină consistenţa dorită. Prăjitura trebuie să fie depozitată într-un loc răcoros pentru a nu se topi, iar transportul său este aproape imposibil. Avantajul său principal este că nu are calorii, însă gurmanzii o pot îmbunătăţi cu făină de soia prăjită şi cu sirop de zahăr brun. Reţeta a fost dezvăluită la Smorgasburg, un festival culinar din New York.
Ruxandra Pătru