Carnea Memphis, căci aşa se numeşte substitutul, a fost supusă primei degustări, iar participanţii au spus că are exact acelaşi gust precum carnea obişnuită.
Arată, miroase şi are gustul identic cu cel al cărnii, însă este preparată în laborator. Carnea „cultivată” este crescută la exteriorul unui animal viu, din celulele acestuia şi promite să devină viitoarea sursă de hrană pentru carnivori. Acesta este produsă în laboratoarele Memphis Meats şi conţine proteine animale de la vaci, porci sau pui, dar şi oxigen, nutrienţi şi minerale care o ajută să „crească”.Procesul de producţie durează 21 de zile, iar compania intenţionează să angajeze cei mai renumiţi bucătari pentru a transforma carnea crudă în reţete delicioase ale unor produse procesate precum sunt crenvurştii, cârnaţii, chiftelele sau burgerii. Produsele companiei nu vor conţine antibiotice, materii fecale, patogeni sau alţi contaminanţi întâlniţi la carnea obişnuită. „Acesta este viitorul cărnii”, a declarat CEO-ul companiei, Uma Valeti. „Carnea cultivată este sustenabilă, generează mai puţine gaze cu efect de seră decât carnea obişnuită, este mai sigură şi nu răneşte animalele. Pentru cei care vor să consume carne, aceasta este viitorul”, a declarat şi Bruce Friedrich, directorul executiv al Institutului Good Food.
Ruxandra Pătru