Prajiturile de casa au mereu un gust mai bun atunci cand la compozitia diferitelor creme sau chiar la blaturi se adauga putina coaja de lamaie. Putini stiu insa ca acum acest lucru te poate intoxica grav!
Obiceiul de a rade lamaia pe razatoare, iar apoi pastrarea la frigider intr-un borcanel dateaza de pe vremea bunicilor, caci compozitia era delicioasa atunci cand se adauga la prajituri. Numai ca, intre timp, o data cu vremurile care s-au schimbat, nici lamaile nu mai sunt aceleasi!
Putine lucruri bio mai sunt la vedere la supermarket, iar acelea care sunt etichetate in acest mod au de multe ori preturi prohibitive. Dar pana si banalele lamai pot fi otravitoare, mai exact coaja lor!
Avertizare pe eticheta
Comerciantii adauga anumite substante pentru a le pastra prospetimea un timp indelulgat dar si pentru a le face mai atractive la vanzare! Acestea dauneaza grav sanatatii, daca acea coaja ajunge sa fie consumata!
Exista si avertizari pe eticheta, dar cine are rabdare sa citeasca chiar si pe etichetele de la lamai! O asemenea fotografie postata pe un forum de mamici, a iscat panica in mediul virtual! „Coaja este cerata si nerecomandata consumului uman”, este avertizarea, cat se poate de clara, de pe eticheta, dar scrisa cu litere minuscule. Cei mai multi dintre consumatori o ingnora dar, din pacate, nu este o gluma!
(Gabriel Constantinescu)