Mimi Nicolae a concurat pentru marele premiu in primul sezon MasterChef, reusind sa iasa pe locul doi. Fosta concurenta pregateste de Paste o reteta gustoasa cu carne de miel si ciuperci pe care a dorit sa o impartaseasca.
Friptura de miel cu ciuperci si arpagic
Ingrediente:
2,5 – 3 kg pulpa de miel
1 legatura usturoi verde
Unt
Sare, piper
Rozmarin proaspat,
Boia dulce
300gr arpagic
500gr ciuperci mici
O cana zeama de carne
Amidon
Menta
Mod de preparare:
Se alege pulpa din spate a mielului, se spala, se sareaza si condimenteaza cu piper, rozmarin, usturoi verde, boia dulce, apoi se lasa sa stea 30 min. Apoi se rumeneste pulpa in unt pe ambele parti. Se pun intr-o tava de cuptor felii subtiri de slanina, se aseaza friptura, se adauga arpagicul si ciupercile, se pune o cana de zeama de carne, se acopera bine cu folie si se da la cuptor cam pentru 2 ore, la 180 de grade. Se scot apoi carnea, ciupercile si arpagicul, sosul se strecoara, se mai dau cateva clocote pe foc si se adauga putin amidon si cateva frunze de menta toccata, dupa care se toarna peste carne.
A.P