Unul din cei mai bogati romani, Gheorghe Naghi, cel care a murit anul trecut in urma unui accident de salupa, a vorbit foarte putin despre inceputul afacerii sale. Cum a ajuns el sa ridice un imperiu evaluat la 70 de milioane de euro? Simplu: pornind de jos, de la un gratar de mici pe care il plasa la balciuri. Cei care l-au cunoscut spun ca pe langa scoala de ospatari, avea 'scoala vietii" si ca deviza lui era: "Daca mor maine, nu-mi pare rau, ca am facut de toate!"
Naghi a facut scoala de ospatari la Bistrita Nasaud, unde calitatile sale native au fost dublate de practica si experienta care aveau sa il faca ceva mai tarziu director de hotel si patron de fabrica de mezeluri. Cei care i-au fost alaturi spun si acum, la un an de la moartea sa, ca era un om de viata si avea un simt deosebit al afacerilor, in special al lucrului cu publicul. Cand era ospatar, avea „in dotare” un gratar cu mici, pe care il plimba la toate balciurile. Oamenii lasau bacsis si asa a inceput sa i se dezvolte dorinta de a face bani. Un site destinat vietii lui publica in premiera imagini cu Naghi in tinerete sau in ipostaze in care nu a mai aparut pana acum. Sunt fotografii ale prietenilor cu care a lucrat zeci de ani si care spun ca gratarul cu mici „a fost inceputul”. In majoritatea fotografiilor, Naghi apare inconjurat de oameni si zambitor, de multe ori la petreceri, stiut fiind faptul ca ii placea distractia si nu refuza un sprit cu prietenii. De altfel, in ultimii ani, petrecea mult timp la ferma sa din Calarasi, cu lautari si apropiati de suflet, de afacere ocupandu-se sotia sa Alina, si fiica acesteia, Gina. Cei care au postat fotografii si impresii despre Naghi marturisesc ca avea un fel aparte de a fi si spun: „Macar a stiut sa traiasca!”. „Da, chiar a stiut. Mereu spunea: Daca mor maine, nu-mi pare rau, ca am facut de toate!”