Politistii prahoveni continua ancheta in cazul copilului de 12 ani mort acum o saptamana in cabana Piatra Arsa, dupa ce a cazut de la etaj in conditii misterioase.
Razvan Robert Marin a murit dupa ce a cazut de la etajul trei, in urma impactului cu asfaltul. In camera cu el dormeau alti doi baieti de la clubul sportiv „Delfinul”, cu care facea inot de performanta si alaturi de care se afa in cantonament. In noaptea in care Razvan a cazut, cei doi spun ca nu au auzit nimic si ca s-au trezit peste noapte pentru ca le era frig. Au observat ca Razvan nu e in camera, dar au crezut ca s-a dus la alti colegi. Corpul baiatului a fost descoperit dimineata, prea tarziu pentru a mai fi salvat. Politistii au deschis imediat o ancheta si au audiat o parte din personal, elevi si pe unul dintre antrenori. „S-a deschis un dosar penal si efectuam cercetari sa vedem cine se face vinovat. Parintii insa ne-au spus ca baiatul avea probleme, era somnambul si ca nu este prima data cand se intampla sa se ridice, in somn, din pat si sa plece. Ne-au spus ca odata l-au gasit in afara casei, dormind invelit intr-o patura. Ramane de vazut daca antrenorii stiau despre aceasta problema a lui, daca apare in fisa medicala si daca nu cumva ar fi trebuit luate masuri in acest sens, adica sa fie mai grijulii. Nu stim daca parintii i-au avertizat pe antrenori”, ne-a spus unul dintre cei care ancheteaza moartea lui Razvan. Contactata de cancan.ro, antrenoarea Natalia Gheorghe, una dintre insotitoarele elevilor in cantonamentul de la Piatra Arsa, nu a dorit sa ofere nicio declaratie. „Ma deranjezi! Nu vreau sa discut nimic!”, a spus instructorul, dusa care ne-a inchis telefonul. Politistii prahoveni estimeaza ca toata ancheta ar putea dura o luna, avand in vedere ca nu au stat inca de vorba cu toti cei implicati in caz.
Somnambulismul, o afectiune des intalnita la copiii pana in 15 ani
Medicii spunca somnambulismul se manifesta de la o varsta frageda, dar dispare pe masura ce copilul creste. 15% dintre copiii cu varste cuprinse intre 5 si 15 ani sunt somnambuli. Totusi, unii specialisti studiaza posibilitatea ca aceasta afectiune sa aiba cateva mecanisme in comun cu epilepsia, pentru ca in anumite forme de epilepsie se manifesta si plimbarile nocturne. Deoarece somnambulii se pot vatama, medicii spun ca este nevoie sa se ia masuri: inlaturarea din jurul lor a obiectelor periculoase si taioase si incuierea usilor si zavorarelor geamurilor. Aceasta afectiune nu poate fi prevenita, insa plimbarile pot fi rarite prin mai multe metode: indepartarea factorilor de stres, evitarea unor stimuli vizuali sau auditivi inainte de culcare, medicamente antidepresive sau sedinte de hipnoza.