Lujerica, catelusa care a fost salvata in urma cu aproape doua saptamani de senatorul Marius Marinescu din statia de metrou Lujerului, duce acum o viata de huzur. Se joaca in curtea casei din Primaverii, este rasfatata cu bunatati si are si o "nasa" celebra, pe Mirabela Dauer.
„Este fina mea. Am vazut cazul ei si m-a impresionat. Ma bucur ca exista oameni cu suflet ca ei. O sa am grija sa ma duc pe acolo. Am si eu trei caini ca altfel statea si pe la nasa”, ne-a declarat ieri Mirabela Dauer.
„Catelusa se numeste acum Lujerica Mirabela Marinescu. Mirabela Dauer mi-a spus ca vrea sa fie nasa acestui sufletel, ca atunci cand suntem plecati in strainatate sa o ocrotesca. A semnat in carnetul de sanatate al Lujericai. Catelusa s-a acomodat foarte bine si a luat in greutate 3,5 kilograme. Din pacate din punct de vedere emotional avem ceva probleme. Ori de cate ori trece o masina mai mare pe strada, banuiesc ca ii aminteste de garniturile de tren, fuge, se ascunde si plange. Incercam sa o scoatem din starea acesta, o luam in brate si ne jucam cu ea. Se intelege bine cu ceilalti 14 caini comunitari pe care ii avem in familie, dar partenerul ei de joaca este o pisicuta, Gogosica, care are si ea o poveste foarte frumoasa. Am gasit-o in urma cu doi ani si jumatate la niste oameni ai strazii care o foloseau la cersit. Era atat de slaba incat dupa ce am adus-o acasa a mancat pana s-a facut cat o minge, iar sotia i-a pus numele de Gogosica”, ne-a spus senatorul Marius Marinescu. Povestea catelusei Lujerica a ajuns si peste hotare, Fini Regenbogen o iubitoare de animale din Israel vrand cu orice pret sa o adopte. Chiar daca a aflat ca Lujerica ramane la familia Marinescu, ea a venit in Romania sa o vada pe catelusa. Marius Marinescu vrea sa amplaseze in Capitala un monument dedicat curajului de care dau dovada cainii. „Este foarte interesant faptul ca in istorie cunoastem mii de povesti cu caini care au salvat viata oamenilor in timpul razboaielor, cutremurelor sau a avalanselor, mai rar aflam de oameni care salveaza animalele. Chiar imi vine in cap povestea cainelui Cezar care l-a salvat pe generalul Constantin Budisteanu in Razboiul de Independenta din 1877 la Plevna. In amintirea eroismului si devotamentului acestui caine fata de stapanul sau o sa ridicam un grup statuar care sa-i reprezinte pe cei doi in scuarul de la intersectia strazii General Budisteanu cu Calea Grivitei. In acest sens am si primit aprobare de la Consiliul Stiintific al Monumentelor condus de Radu Negrei”, ne-a precizat politicianul.