In urma cu doua decenii, o bruneta frumusica foc isi facea loc cu coatele in lumea modei Italiene. Ambitioasa din cale afara sI hotarata sa ajunga cineva, romanca a strans din dinti, a muncit pe branci, iar rezultatele nu au intarziat sa apara, in scurt timp ea fiind cooptata in echipa manechinelor de top care defilau la Milano sI, ulterior, dupa ce a fost acceptata in cercuri exclusiviste, a primit roluri in filme artistice internationale.
Este vorba despre Laura Stone, primul model din Romania care a reusit sa se impuna in industria modei italiene, imediat dupa Revolutie, cea care a prezentat pentru casele de moda Armani, Versace, Ferre sI a devenit ulterior imaginea „Escada”. In anii ’90, numele sau aparea frecvent sI in presa din Romania, datorita distribuirii sale in telenovele italiene sau in filmul „Anare Anare”, in care a interpretat rolul princpal, sau a faptului ca se invartea in lumea buna a cinematografiei, Franco Zefirelli spunand despre ea ca are expresivitatea si cearcanele Annei Magnani. Cu toate acestea, dupa o perioada Laura Stone a disparut. Se stia despre ea ca are o firma de evenimente in Italia, tara in care se stabilise definitiv sI ca se tine departe de aparitiile in public. A aparut insa, la Festivalul Mamaia 2012, la Teatrul Soveja din Constanta, unde, surprinzator, am descoperit-o in fata unei tonete de unde isi comanda o inghetata asortata, la cornet, de sase lei. „Mananc in fiecare seara. Sunt dependenta de inghetata. Am venit la Mamaia pentru ca lucrez cu Nicki Constantinescu, directorul artistic al festivalului sI mi-e tare drag acest eveniment. Da, inca am firma(n.r. de organizari evenimente) la Milano, dar de doi ani m-am mutat la Geneva. Este un oras foarte linistit, la inceput nu m-am simtit confortabil insa acum m-am obisnuit. M-am retras total din lumina reflectoarelor, nici nu mai simt nevoia sa fiu pe scena. Ma simt mai bine in spate, acolo unde ma pot comporta natural sI nu trebuie sa ma controlez la fiecare aparitie publica”, a declarat Laura Stone pentru CANCAN, in timp ce savura inghetata romanesca.