Amalia Enache adora mancarea netratata termic, raw vegan, si experimenteaza multe astfel de retete.
Stirista de la PRO TV prefera sa consume aceste preparate mai ales vara, cand temperaturile sunt foarte ridicate si este indicat sa mancam mai usor.
„Retetele mele preferate de vara sunt cele cu hrana cruda, netrecuta prin foc si am descoperit ca se pot face chiar si supe si ciorbe in acest fel, desigur ca servite reci”, a declarat Amalia Enache pentru foodstory.ro.
Cand vine vorba de copilarie si de mancarea care ii aduce aminte de acea perioada frumoasa din viata ei, vedeta de televiziune spune: „Reteta mea preferata din familie este cea de urzici, gatite ardeleneste, pe care le mananc cu oua ochiuri. E si foarte simpla: se oparesc putin urzicile in apa clocotita, apoi intr-o tigaie incapatoare se caleste putin ulei cu usturoi tacat marunt-marunt, se adauga urzicile si se adauga lapte, cam o jumatate de litru. Mama adauga si putina faina, ca sa lege bine compozitia, eu le fac insa fara”.