Un ghiveci cu ardei iuTi este, in primul rand, decorativ. Un ardei iute taiat marunt Si adaugat porTiei de ciorbiTa este sanatate curata, pentru ca aceasta leguma banala are proprietaTi vindecatoare cunoscute de secole: "arde" calorii, obliga stomacul sa secrete sucuri protectoare impotriva unor alimente nocive, stimuleaza imunitatea intregului organism (cu deosebire ardeii de culoare roSie), reduce efectele guturaiului Si desfunda nasul, amelioreaza durerile de cap Si cele de natura reumatica, este un antioxidant puternic, fiind recomandat persoanelor varstnice Si, in plus, reduce tensiunea arteriala.
Toate aceste calitaTi Si efecte ale consumului de ardei iute proaspat, conservat in saramura sau uscat ne indeamna sa il avem in casa. De aceea, deTinerea unui ghiveci in care sa creSteTi o tufa de ardei iuTi ar fi o recomandare amicala catre dumneavoastra. PuteTi sa va procuraTi un astfel de ghiveci valoros din centrele de gradinarit sau chiar din piaTa, de la tarabele la care se vand zarzavaturi.
Ghiveciul se pastreaza intr-un loc insorit Si se uda zilnic (in perioadele de canicula) sau la 2-3 zile, cand temperaturile nu depaSesc 20