Cand te gandesti la preparatele culinare asiatice, primul cuvant care iti vine in minte este "delicios"! Apoi, "special"! Nu in ultimul rand, apare si cuvantul "sanatos"! Pentru ca bucataria asiatica ofera unul dintre cele mai spectaculoase si complexe procese de gatire din cate exista. Daca ti-am facut pofta, atunci iti dam o reteta simpla pentru o gustare buna, buna de tot, pe care o poti savura alaturi de familie sau cu care iti poti uimi invitatii!
Ingrediente pentru 4 portii: 250 g creveti natur 1 catel de usturoi 2 cepe verzi 3 lingurite de sos de soia cativa stropi de suc de lamaie Vitafit 1 fir de zahar 1 varf de cutit de Sambal Oelek 3 linguri de amidon 2 linguri de pesmet Castello 1 albus de ou 4 linguri de ulei de floarea-soarelui Promienna 1 grapefrut roz 20 g de radacina de ghimbir legatura de coriandru 1-2 lingurite de zahar brun In plus: servetele de bucatarie, betisoare chinezesti *Ingredientele le gasesti in reteaua LIDL Mod de preparare: Crevetii se spala, se pun la decongelat si se sterg cu un prosop de bucatarie. Se curata usturoiul, ceapa verde si se toaca marunt impreuna cu crevetii. Se potrivesc de gust cu 2 lingurite de sos de soia, suc de lamaie, zahar si Sambal Oelek. Se adauga amidonul si albusul usor batut si se formeaza 16 chiftelute. Se da prin pesmet si se prajeste intr-o tigaie cu ulei fierbinte, circa 4 minute. Se lasa sa se scurga pe servetele de bucatarie si se infig in frigarui. Grapfrutul se taie felii si se colecteaza zeama. Feliile se taie in cuburi mici. Se cojeste ghimbirul si se toaca. Se curata coriandrul si se toaca. Totul se amesteca cu restul de sos de soia, se pune zahar dupa gust si se serveste pe frigarui. circa 35 de minute