Se spune ca parul este podoaba unei femei. Fie ca il porti scurt sau lung, trebuie sa ai grija de el pentru a-i mentine frumusetea si stralucirea. Daca nu-i vei acorda atentia necesara, in timp se va degrada, iar un par tocit, care lasa impresia ca este ars, nu arata deloc bine. Iata zece ponturi pentru un par sanatos, care sa atraga complimentele celor din jur.
1. Evita expunerea indelungata la soare!
Razele ultraviolete sunt daunatoare pentru par. Inainte de a merge la plaja, poti sa-ti aplici un tratament, care iti va proteja podoaba capilara de soare.
2. Foloseste produse pe baza de unt de kariteUntul de karite este excelent pentru par. Provine din arbori din savana africana si face mult bine parului, protejandu-l si hidratandu-l. De asemenea, mentine sanatatea acestuia, il face stralucitor si ii asigura o nuanta frumoasa.
3.Maseaza-ti scalpulFa-ti un obicei din a-ti masa regulat parul si scalpul cu uleiuri esentiale. Masajul favorizeaza circulatia sangelui, ceea ce ajuta la cresterea unui par sanatos si cu o structura rezistenta. In functie de uleiurile esentiale pe care le vei folosi, acestea vor asigura parului aportul de vitamine de care are nevoie.
4. Nu abuza de foehn si placa de intins!Fara sa ne dam seama, uneori, folosirea regulata a uscatorului de par, a placii de intins sau a ondulatorului poate dauna starii de sanatate a parului. Utilizarea ocazionala nu reprezinta un pericol, dar folosirea frecventa il deterioreaza si ii toceste varfurile.
5. Alege un sampon si o masca potriviteEste important sa alegi produse care se potrivesc tipului tau de par. De exemplu, daca ai parul vopsit, foloseste intotdeauna produse care vor proteja culoarea. Daca ai parul uscat, alege produse care il vor hidrata.
6. Consuma suplimente alimentarePentru un par frumos, ai grija sa mananci regulat alimente care sa contina proteine (peste, soia, oua, carne si lactate), zinc (peste, in special sardele, carne (de vita, porc, pasare sau miel), cereale integrale, nuci, seminte de dovleac si produse lactate; fier (cartofi copti, sparanghel, fasole gatita, linte, seminte de dovleac, ficat de porc, de pui si de vita, creveti, sardine, carne de pasare si de vita), sulf (fructe proaspete, carne, oua fierte, lactate, fructe de mare) si vitamina B (stridii, drojdie de bere, carne, fasole uscata, portocale, germeni de grau, paine si cereale, unt de arahide etc.).
7. Incearca sa nu te stresezi!Stresul poate sa provoace caderea parului, marirea cantitatii de sebum si, deci, a matretii. Scalpul se poate usca si poate avea de suferit.
8. Tunde-ti varfurile o data la doua luniVarfurile parului se rup usor. Pentru un par bine ingrijit si fara varfuri despicate, este important sa-l tunzi regulat. Astfel va avea intotdeauna un aspect sanatos.
9. Orienteaza-te spre o culoare stralucitoare
O nuanta stearsa a parului ii da un aer tern, ceea ce nu este prea placut. Pentru mai multa stralucire, fa-ti cateva mese sau alege o nuanta cu reflexe. Asta ii va aduce un plus de frumusete si ii va da un aspect tineresc si sanatos.
10. Piaptana-te regulatTeoretic, pieptanarea parului face parte din ritualul regulat al oricarei femei, dar nu se intampla chiar asa. De obicei, este pieptanat doar ici-colo, pe anumite portiuni. Ideal este sa-l perii in profunzime, pentru a-l descurca bine si a-i conferi stralucire.