Crina Abrudan, prezentatoarea stirilor din Sport de la Antena1, nu a lasat pregatirile pentru masa de Paste pe ultima suta de metri. Ea a inceput aprovizionarea inca de acum cateva zile, chiar din piata de zarzavaturi, de la tarabele taranilor. Inarmata cu multa rabdare si cu un cos impletit, Crina a facut inconjurul pietei pentru a "scana" pretul si calitatea produselor si s-a oprit apoi in fata tarabelor pe care tronau, semete, verdeturile de sezon care i-au facut cu ochiul.
Crina Abrudan nu numai ca este, dar se si comporta ca o ardeleanca get-beget, ce ar bucatari din zori si pana in seara pentru familia ei. Am descoperit-o in ajunul sarbatorilor pascale intr-o piata din Capitala, de unde isi achizitiona verdeturi de sezon. Ne-a povestit ca a invatat sa gateasca in copilarie, cand petrecea foarte mult timp in bucatarie, alaturi de mama si bunica sa. Iar acum, o data capatata experienta, incearca fara teama retetele sofisticate pe care le gaseste pe internet sau in cartile de bucate. Tot de la mama si bunica sa, Crina a aflat ca secretul succesului in bucatarie nu sta neaparat in retete, ci in prospetimea produselor pe care le „baga in oala”. Asa se face ca, inainte de a-si pune sortul de bucatarie, Crina se duce intotdeauna in piata, sa aleaga cu mana ei toate ingredientele care ii sunt necesare pentru o masa ca la mama acasa. „Secretul meu e ca nu am niciun secret. Poate doar ca am grija ca totul sa fie proaspat, cumparat si verificat de mana mea. Nu gust mancarea niciodata si, in final, imi iese foarte buna. Iar cand merg la piata stiu exact ce imi trebuie si caut intotdeauna produse bune la preturi rezonabile. In schimb, nu negociez… Imi este rusine. Daca un pret nu mi se pare corect, trec mai departe”, spune Crina. Pentru masa de Paste, la care asteapta invitati, ea va pregati mancaruri traditionale ardelenesti si un delicios tort de ciocolata. „Anul acesta raman cu Gabi (n.r. – fotbalistul Gabi Popescu, partenerul ei), in Bucuresti. Asteptam prieteni la masa, asa ca voi pregati miel umplut si jambon fiert, doua preparate traditionale din Ardeal. Ouale rosii vor fi nelipsite, iar pentru desert voi face un tort cu ciocolata, pentru ca noua nu ne prea place cozonacul”, adauga, mandra nevoie-mare, gospodina Crina Abrudan.