Cum sa-ti mentii performantele intelectuale in ciuda trecerii anilor? Consuma cat mai multe legume si fructe. Este rezultatul la care au ajuns numerosi cercetatori din intreaga lume.
In general, consumul regulat de fructe si legume are un efect benefic asupra organismului si intarzie imbatranirea. Acestea il protejeaza impotriva a numeroase boli (probleme cardiovasculare, cancer etc.), inclusiv de cele neurologice, cum este Alzheimer-ul. Aceste virtuti sunt legate de numerosii antioxidanti continuti de fructe si legume, fie ca este vorba despre minerale, fie de vitamine sau faimosii polifenoli.
Limitand atacul radicalilor liberi asupra neuronilor, ele diminueaza implicit riscul unor boli grave. Si sucul de legume si fructe conserva functiile cerebrale, in special cel de coacaze, afine si struguri. Alte studii au demonstrat ca polifenolii ar putea proteja neuronii impotriva consecintelor legate de accidentele vasculare cerebrale. Vinul, care contine intre unul si doua grame de polifenoli la un litru, este la fel de benefic. In cazul femeilor, nu se recomanda, insa, mai mult de un pahar pe zi, iar pentru barbati, doua pahare.