Un grup de cercetatori de la Universitatea Rutgers din New Jersey a demonstrat ca oamenii au simptome de nebunie atunci cand sunt indragostiti.Oamenii de stiinta au descoperit ca activitatile cerebrale cand oamenii sunt indragostiti sunt similare cu cele ale nebuniei.
Helen Fisher de la Universitatea Rutgers din New Jersey., unul dintre cei mai cunoscuti cercetatori in biochimie, spune ca ne indragostim in trei etape, in fiecare dintre ele fiind implicate alte combinatii de substante. Iata care sunt etapele:1. Dorinta – Este determinata de hormonii sexuali testosteron si estrogen. Acesti hormoni te fac „sa cauti cu disperare partener”.
2. Atractia – Este etapa in care suntem „loviti” de dragoste. si cand nu ne putem gandi la altceva. In aceasta perioada ne pierdem pofta de mancare si nevoia de somn scade. In aceasta etapa, un grup de neuro-transmitatori numiti monoamine au un rol important. Acestea sunt: dopamina, activata si de nicotina sau cocaina, adrenalina, care ne face sa transpiram si sa ne bata inima mai tare si serotonina, una dintre cele mai importante substante generate de dragoste si cea care ne poate innebuni temporar.
3. Atasamentul – Aceasta este etapa care urmeaza dupa atractie in cazul unei relatii de durata. Oamenii nu ar putea sa ramana in faza atractiei pentru totdeauna pentru ca nu ar mai realiza nimic. Atasamenul duce la un angajament pe termen lung si este legatura care mentine cuplurile unite cand urmeaza sa aiba copii.