Americanii sunt specialisti in amenajarea spatiilor mici si, in mod special, a chicinetelor. Pentru ca si noi pornim de la premisa "mai bine putin si util, decat mult si incomod", ori pentru ca pur si simplu suntem obligati sa ne limitam la un minimum de confort, va oferim cateva idei si solutii practice pentru amenajarea unei bucatarii de dimensiuni reduse.
Electrocasnicele suspendate Salveaza spatiul de depozitare din dulapuri si agata-ti pe perete blenderul, mixerul sau alte ustensile de dimensiuni reduse. Iti vor fi mereu la indemana, adica nu va trebui sa scoti toate vasele din dulap pentru a le gasi. Mai mult, in mai toate bucatariile americane, cuptorul cu microunde sta incastrat in perete, deasupra aragazului. Probabil ca te intrebi daca nu cumva se poate intampla un accident, din cauza caldurii emanate de aragaz. Ei bine, nu. Daca se pastreaza o distanta potrivita, nu ai de ce sa-ti faci griji. Mai mult, carcasele cuptoarelor sunt termorezistente. Chiuveta incastrata in bar Daca spatiul este mic, renunta la masa si scaune si amenajeaza-ti un bar, in care sa fie inclusa si chiuveta. Astfel, o singura masa are mai multe intrebuintari. Poti manca pe ea, poti lasa vasele la scurs sau poti prepara mancarurile. Pont! Achizitioneaza scaune inalte, fara spatar, pentru accesorizarea barului. Dulapioare la inaltime Salveaza spatiul de miscare prin suspendarea unor rafturi si dulapuri. Nu ai nevoie de o mobila speciala, facuta la comanda, ci trebuie doar sa te orientezi dupa dulapuri de aceeasi latime cu masa sau chiuveta.