Takashi Itoh creeaza adevarate opere de arta, cioplind nu in marmura sau lemn, ci in pepeni verzi.
Cand, in urma cu aproape noua ani, bucatarul japonez Takashi Itoh a plecat in vacanta in Thailanda, habar nu avea ca, in scurt timp, va renunta la tigai, oale si polonice in favoarea unui cutit subtire si bine ascutit. Ideea unei schimbari in ceea ce priveste cariera a incoltit in mintea niponului dupa ce a vazut ce sculpturi minunate in pepene ies din mainile cioplitorilor thailandezi. Ambitios din fire, Takashi a hotarat sa deprinda mestesugul si asta cat mai repede. Inzestrat de Mama Natura cu mana sigura, ochi ageri si un remarcabil simt al esteticului, japonezul a reusit sa invete in doar trei saptamani ceea ce altii deprindeau in ani de exercitii. Intors in tara natala, Itoh s-a pus serios pe treaba si a ajuns rapid sa organizeze expozitii, la care se ingramadesc mii de curiosi. Pentru realizarea unei sculpturi in pepene, japonezul nu are nevoie de mare lucru: cutitul sa taie bine, iar ideea sa fie clar conturata in mintea artistului. Pentru un model simplu, lui Takashi ii sunt necesare 20-30 de minute, in vreme ce pentru unul complicat, cum ar fi un cap de om, un dragon ori o testoasa cu carapacea plina de fructe de padure, intre 40 si 90 de minute.