Atat femeile, cat si barbatii au probleme cu caderea parului si, uneori, intr-un final, se confrunta cu chelii inestetice sau absenta totala a acestuia. Iata care pot fi cauzele si cum poti combate problema, atat naturist, cat si medical.
Coafatul excesiv
Sfaturi:
– Placa de par trebuie folosita o data la trei luni, sau o data pe luna daca folosesti uleiuri speciale de protectie.
– Vopsitul si permanentul nu se pot face des! Vopsitul este recomandat o data la doua luni, iar permanentul, o data la sase luni. Pentru a-ti proteja mai mult parul, foloseste nuantatori fara amoniac sau vopsea pe baza de henna.
– Tunsul varfurilor este recomandat o data la doua luni, cel tarziu o data la patru luni. Pont! Cu cat il tunzi mai des, cu atat creste mai repede.
Ciuperci sau matreata
O ciuperca a pielii sau o deshidratare excesiva a scalpului, cea care produce matreata, grabeste procesul de pierdere a podoabei capilare. Apeleaza la un dermatolog si afla problema pielii tale, pentru a-i aplica un tratament corect si eficient. Daca pierzi foarte mult par si ai pe scalp sau in zona tamplelor, urechilor si a cefei pete rosiatice, cu sau fara crusta, poti suferi de psoriazis! Aceasta boala este din ce in ce mai comuna, statisticile medicale aratand ca 1 din 50 oameni o au, pe fondul sistemului imunitar. Ea se trateaza cu solutii speciale, prescrise de medic sau create in laborator, dupa tipologia pacientului.
Calvitia varstei
In mod obisnuit, un barbat incepe sa-si piarda parul dupa varsta de 40 de ani. In general, crestetul capului devine primul mai golas, apoi este urmat de zona fruntii. Pentru a intarzia acest efect al varstei apeleaza la masti pe baza de ulei de ricin sau la spray-uri medicinale, recomandate de medicii dermatologi. Totodata, si femeile incep sa-si piarda parul dupa instalarea menopauzei, insa nu ajung la calvitie totala.
Parul si tiroida
Cei care sufera de boli autoimune sau hipertiroidie au probleme mai mari cu parul decat un om obisnuit. Efectele unei afectiuni tiroidiene sunt subtierea parului si pierderea, in timp, a acestuia. Mergi la un endocrinolog pentru un tratament adecvat!
Studiu!
Cei care isi maseaza pielea capului in fiecare seara au un par mai bogat si mai sanatos.