Fileurile de peste se taie de doua ori de-a lungul, astfel ca, la capatul mai lat, sa ramana unite, apoi cele trei fasii lungi obtinute se impletesc ca un colac si se fixeaza cu scobitori.
Pentru 4 persoane – 4 buc. de file de peste fara pielita – Zeama – O ceapa – O lingura de unt – O portocala – se foloseste coaja – Doua linguri de marar tocat – 100 ml de vin alb – 300 ml fond de peste sau zeama de legume – 200 g de morcovi – Sare r Piper din rasnita Mod de preparare Se curata ceapa si se toaca marunt. Se incinge untul intr-un vas, se inabusa ceapa, se adauga coaja de portocala si mararul, se stinge cu vin, se adauga fondul (zeama) de peste (sau zeama de legume) si se da intr-un clocot, apoi se lasa sa fiarba acoperit, la foc mic, timp de cinci minute. Jumatate din zeama astfel obtinuta se toarna intr-un alt vas in care se va posa (se lasa la foc mic, fara sa mai clocoteasca) pestele. Se curata morcovii, se taie in rondele subtiri si se fierb in zeama pregatita circa trei minute, astfel incat sa nu fie prea moi. In celalalt vas se da zeama in clocot, se introduc fileurile de peste impletite si se poseaza timp de circa 5-6 minute. Morcovii se aranjeaza pe farfurie, pestele se asaza deasupra si se stropeste cu putina zeama. Pont. Pentru acest preparat se pot folosi fileuri de pastrav, coregon, salau sau pangasius Supa exotica de orez Mod de preparare Pentru 4 persoane – O ceapa – O lingura de ulei – 100 g de orez natur – O lingura de curry – Doua lingurite de concentrat de supa (granulat) r ? litru de vin alb r Un litru de apa r ? litru de lapte – O banana – O lingurita de miere – Un galbenus r 100 g de branza r 30 g de unt r 40 g de migdale – Sare r Piper Mod de preparare Se curata ceapa si se taie cubulete. Se incinge uleiul sa se inabuse ceapa si orezul cateva minute, se adauga curry, sare, concentratul de supa, apa, laptele, se da in clocot, apoi se fierbe la foc moderat circa 40 de minute. Se striveste banana, se amesteca cu galbenusul si mierea si se adauga la supa. Se incinge untul, se prajesc in el migdalele, la foc mic, pana se rumenesc bine. Inainte de servire se rade branza si se presara deasupra supei, apoi migdalele prajite ca decor.