Ingrediente: – carne de miel (de preferat pulpa din spate); – 100 ml de ulei; – sare, dupa gust; – piper, dupa gust; – boia dulce de ardei; – patru catei de usturoi; – doua pahare de vin alb; – un pahar de smantana; – doua linguri de busuioc uscat. Conform traditiei, daca sarbatoresti Pastele in familie, nu trebuie sa-ti lipseasca de pe masa friptura de miel la cuptor. Care sunt ingredientele indispensabile acestui delicios preparat culinar? Prepararea: Spala carnea bine, curat-o de pielite si portioneaz-o! Daca vrei sa atenuezi gustul puternic al carnii de miel, tine-o o ora – doua in apa cu otet! Las-o cinci minute la calit pe ambele parti, apoi pune-o intr-o tava, presara putin busuioc, piper, sare si vin! Coacerea: Tine tava la cuptor timp de 20 de minute! In acest timp, curata usturoiul, piseaza-l cu putina sare si amesteca-l cu smantana! Carnea se serveste cu sosul de usturoi. Pofta buna!