Ionela Chircu Daca iti place sa fii mereu in pas cu moda trebuie sa fii cu ochii-n patru la achizitionarea garderobei. Hainele frumoase si scumpe nu sunt intotdeauna si de calitate. Ce poti face ca sa nu arunci banii in vant pe un articol vestimentar care se deterioreaza de la primele spalari?
Chiar daca este superba, vine foarte bine pe manechin si nu te-ai mai dezlipi de ea, verifica din ce este confectionata haina inainte sa o cumperi! Compozitia materialului trebuie sa se regaseasca inscrisa pe eticheta in procente. Daca articolul vestimentar contine mai multe componente, ele sunt trecute in ordine descrescatoare. Cel mai bun produs este acela in care bumbacul este trecut primul pe eticheta.
Ca sa nu ai surprize neplacute acasa, controleaza tot ce tine de accesorii. Capsele, fermoarele, nasturii si cataramele trebuie sa fie bine prinse si nu au voie sa se rupa la o simpla testare! Nici executia obiectului vestimentar! Controleaza toate detaliile astfel incat sa te asiguri ca haina este bine lucrata. Aceasta nu trebuie sa aiba nuante diferite in componente, gauri, cusaturi asimetrice, rarituri, butoniere festonate fragmentar.
Fii atent ca eticheta sa includa semnele grafice specifice sau informatii legate de spalarea si intretinerea articolului vestimentar pe care ti-l doresti atat de mult.
Ca sa fii sigur ca haina nu-si va pierde culoarea in scurt timp, o poti testa! Freaca materialul uscat cu coltul unui produs alb, confectionat din bumbac si vezi cat de repede se coloreaza.
O poti returna. Asta numai in cazul in care ai pastrat bonul de casa si te intelegi cu reprezentantul magazinului. Daca ai luat haina de la un magazin online, incearca sa o dai inapoi in maximum 10 de zile de la cumparare, iar daca ai achizitionat-o dintr-un magazin de specialitate, in 30 de zile.