Exista o perioada a zilei pentru fiecare „miscare sanatoasa”, pornind de la mese, momente de relaxare si pana la tratamente medicamentoase sau cosmetice. Mona Bica Desi aveti multe de facut intr-o zi, exista momente mai propice sau mai putin propice pentru diverse activitati. Acestea se datoreaza „ceasului biologic”, un programator intern care spune corpului cand sa doarma, cand sa munceasca sau cand sa se relaxeze.
Dormiti cu 20 de minute mai mult. Va veti trezi mai putin stresati, cercetatorii americani descoperind ca cei care se trezesc foarte devreme sunt mult mai stresati decat cei care „se mai rasfata” putin. – Va cantariti imediat ce v-ati trezit. In timpul zilei greutatea fluctueaza chiar si cu aproape doua kilograme. Aplicati cremele cu protectie solara. Daca vreti sa stati la soare, aplicati cremele de protectie cu 30 de minute inainte sa iesiti din casa. Astfel, acestea vor avea timp sa devina eficiente pana va veti intinde la plaja. Profitati de primele raze ale soarelui. Soarele de dimineata va ajuta sa fiti mai energici, lumina fiind un antidepresiv natural. Stati 10 minute dimineata devreme la aer, si veti avea o zi mai buna. Mancati micul dejun devreme. Daca doriti sa slabiti, nu sariti peste micul dejun si nu mancati tarziu.
Trageti un pui de somn. Somnul de pranz nu este numai pentru bebelusi! Decat sa va revigorati cu ceva dulce sau cu o gustare, mai bine trageti un pui de somn de 10 minute. Oamenii de stiinta sunt de parere ca 10 minute de somn va ajuta sa fiti energici apoi tot restul zilei. Inlocuiti un pranz copios cu doua „mini pranzuri” de 300 de calorii fiecare. Faceti miscare. Intre 17.00 si 18.00 ar putea fi cea mai buna perioada sa faceti sport pentru ca temperatura corpului este mai ridicata decat dimineata.
Cea mai buna perioada sa va faceti vaccinul antigripal: toamna. De obicei epidemiile de gripa au loc in perioada octombrie – martie, astfel incat cel mai bine este sa va vaccinati in septembrie sau octombrie. (Un vaccin are nevoie de doua saptamani sa devina eficient). Cea mai buna perioada a anului pentru un control dermatologic este iarna. In acest anotimp pielea nu este modificata de soare sau alti factori, astfel incat medicul dermatolog poate depista mai usor alunitele neobisnuite sau alte schimbari ale pielii care pot indica diverse boli.
– Va relaxati pentru somn. Pregatiti-va patul inainte sa va spalati pe dinti. Incercati sa evitati activitatile intense cu cel putin trei ore inainte de culcare. Nu mancati cu doua ore inainte de culcare. – Va luati medicamentele impotriva alergiilor. Daca urmati un astfel de tratament, e recomandabil sa-l faceti seara, astfel incat sa nu va treziti stranutand. Simptomele alergiilor sunt mult mai puternice dimineata. – Luati o aspirina daca sunteti predispusi la hipertensiune.