Uleiul de masline combate afectiunile cardiace si cancerul, iaurtul scade riscul osteoporozei si bolilor intestinale, pestele regleaza colesterolul din sange, iar ciocolata va protejeaza de bolile de rinichi. Andrei Sion Pentru a intarzia cat mai mult aparitia afectiunilor specifice inaintarii in varsta, un regim alimentar sanatos ar putea fi solutia cea mai la indemana. Iata cateva dintre alimentele renumite pentru faptul ca ajuta la cresterea longevitatii. Uleiul de masline. O serie de studii au demonstrat ca grasimile monosaturate gasite in uleiul de masline contribuie la scaderea cazurilor de afectiuni cardiace si cancer. De asemenea, uleiul de masline contine antioxidanti, cum ar fi polifenolii, care va ajuta sa va feriti de mai multe boli cauzate de imbatranire. De aceea, specialistii va recomanda sa folositi uleiul de masline in gatitul de zi cu zi pentru a adauga ani buni vietii dumneavoastra. Iaurtul. Renumit ca fiind o sursa bogata de calciu, daca este consumat in cantitati adecvate, acesta poate reduce semnificativ riscul de osteoporoza, in special la femei. Iaurtul mai contine o bacterie benefica pentru sanatate care poate combate posibilele afectiuni intestinale care se produc odata cu inaintarea in varsta. Pestele. Carnea de peste este principala sursa de acizi grasi omega-3 care ajuta la reglarea nivelurilor de colesterol. Din aceasta cauza, veti avea un risc mai scazut de a dezvolta blocaje ale arterelor si o mai buna sanatate cardiaca. Ciocolata. Cacaua este extrem de bogata in flavonoizi care duc la incetinirea procesului de imbatranire. Acestia ajuta la o mai buna functionare a sistemului circulator, protejandu-va de tensiunea ridicata, diabetul de tip II, bolile de rinichi si demenenta. Nucile. Un studiu recent a demonstrat ca persoanele care consuma nuci in mod regulat reusesc sa traiasca cu aproximativ doi ani si jumatate mai mult fata de durata lor medie de viata. Acestea au un continut de grasimi nesaturate, vitamine, minerale si alti antioxidanti.